Milletvekili Abdullah Çalışkan'dan Müze Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Abdullah Çalışkan'dan Müze Açıklaması

Milletvekili Abdullah Çalışkan\'dan Müze Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, “Kırşehir’imizin tarihi olan eski Tunç Çağından Hitite, Romaya, Bizansa ve Selçuk dönemlerine ilişkin, bu günlere kadar gelebilen örenler, kiliseler, han ve hamamlar, camii ve medreseler, türbeler ile yazıtlardan bugünümüze kalabilenleri gelecek kuşaklara taşımak, bunları iyi bir koruma ve sunum içinde kalıcı kılmak amacıyla yeni bir müze yaptırıyoruz” dedi.

08.06.2014 09:33

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, "Kırşehir'imizin tarihi olan eski Tunç Çağından Hitite, Romaya, Bizansa ve Selçuk dönemlerine ilişkin, bu günlere kadar gelebilen örenler, kiliseler, han ve hamamlar, camii ve medreseler, türbeler ile yazıtlardan bugünümüze kalabilenleri gelecek kuşaklara taşımak, bunları iyi bir koruma ve sunum içinde kalıcı kılmak amacıyla yeni bir müze yaptırıyoruz" dedi.

Çalışkan, "Kırşehirimiz çok bilinmese de Bizansın Justinialnusu, Romanın Makisosu, Kipetin haritasının Akuvesarevenası yani su şehri, Selçuklunun Gül şehridir. Böylesine önemli bir tarihe sahip olan Kentimizde bu tarihi değerleri koruyacak ve sergileyecek bir müzeye yıllardır ihtiyaç duyuldu. Tarihten bugüne kadar gelebilen bazı eserler farklı yerlerde kısıtlı imkanlar ile korunabildi ve çok az bir kısmı sergilenebiliyor. Kentlerde müzelerin olması o kentte yaşayan insanlar için çok önemli olmalıdır. Zira Müzeler; sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin sergilendiği yerlerdir. Geçmişi öğrenmek, bugünümüzü anlamamıza yardımcı olur. Yıllardır ihtiyaç duyduğumuz gerçek manada bir müze yapımı için çalışmalara başladık ve hızla tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

Abdullah Çalışkan ayrıca, "İl merkezimiz Kayabaşı Mahallesi'nde 4 bin 597 ada 2 parsel numaralı taşınmazın güneyinde yer alan 45.bin metre kare dönümlük alan içinde ilgili Bakanlığa tahsisi yapılan 15.bin metre karelik alana 5 bin metre kare kapalı alanı ve 1O bin metre karelik peyzaj alanını kapsayacak bir müze yapılacaktır" ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Abdullah Çalışkan'dan Müze Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement