Milletvekili Özdemir DSİ Yatırımları Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Özdemir DSİ Yatırımları Hakkında Bilgi Verdi

Milletvekili Özdemir DSİ Yatırımları Hakkında Bilgi Verdi

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, DSİ'nin Batman'a ilişkin yatırımları hakkında bilgiler verdi.

15.12.2014 15:26

"Son 11 yılda Batman'a 349 milyon TL yatırım yapıldı"

Özdemir, DSİ tarafından 2003-2014 döneminde yapımı tamamlanan ve devam eden işler için toplam 349 milyon 886 bin TL yatırım yapıldığını söyledi.

Batman'da son yıllarda yaşanmaya başlanan içme suyu sıkıntısını sona erdirecek olan içme suyu projesi ile ilgili olarak bilgiler aktaran Milletvekili Özdemir, Batman kent merkezinin 2040 yılına kadar olan içme kullanma suyunun Zilek kaynaklarından temin edilmesi için geliştirilen Batman İçmesuyu Projesinin bir bölümün teşkil eden Zilek Kaynağı Sualma Yapısı ve Terfi Merkezi İnşaatınının tamamlandığını bildirdi.

Tamamlanan tesislerle gelecekte Ilısu Baraj gölü altında kalacak olan Zilek Kaynaklarının suyu toplanarak karşı sahile alınmasının sağlandığını ifade eden Milletvekili Özdemir, böylece Batman kent merkezinin 2040 yılına kadar ihtiyacı olan içme kullanma suyunun Zilek kaynaklarından karşılanabileceğini söyledi.

Sulama tesisleri ve dere ıslahı ile ilgili DSİ projelerinin son durumu ile ilgili bilgiler de aktaran Milletvekili Özdemir, Batman Sol Sahil Sulaması ile Batman il sınırları dahilinde 138 bin 360 dekar arazinin sulanması amacıyla yapımı devam eden işin yüzde 88'inin tamamlandığını ve kısmi olarak yapımı tamamlanan 50 bin dekar arazinin sulamaya açıldığını belirterek bu alan ile 6 bin 500 kişiye iş imkanı doğduğunu ve yılda 14 milyon TL ekonomiye ilave katkı sağlandığını kaydetti.

Ayrıca 336 bin 640 dekar tarım arazisinin sulama suyu depolama tesislerinin de tamamlandığını bildiren Özdemir, tahrip olan Garzan Kozluk Sulama Kanalları Rehabilitasyonunun da tamamlanarak hizmete girdiğini söyledi.

Yapımı devam eden Batman Sol Sahil Sulamasının tamamlanmasıyla 88 bin 360 dekar alan ile 11 bin 500 kişiye iş imkanı ve yılda 25 milyon TL ekomoniye ek katkı sağlanacağını dile getiren Milletvekili Özdemir, iluh deresi duvarlı kanalının 3 km daha uzatılması ve Garzan kozluk Sulama Kanalları Yenilenmesinin 2. Kısım inşaatının ise devam ettiğini sözlerine ekledi.

2003-2014 yılları arasında tamamlanan dere ıslah tesisleri ile 18 adet yerleşim yeri ile 560 dekar arazinin taşkınlardan korunduğunu aktaran Milletvekili Özdemir, yapımı devam eden Batman Çayı Islahı projesinin şu ana kadar yüzde 26'nın tamamlandığını belirterek, projenin 2017 yılında tamamlanacağını bildirdi.

Milletvekili Özdemir, yapımı tamamlanan 2 adet HES tesisi ile 47,45 MW kurulu gücünde 209 milyon 790 bin kWh enerji üretilmekte olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Milletvekili Özdemir DSİ Yatırımları Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement