Milletvekili Özdemir Yezidi Aileleri Köylerinde Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Özdemir Yezidi Aileleri Köylerinde Ziyaret Etti

Milletvekili Özdemir Yezidi Aileleri Köylerinde Ziyaret Etti

AK Parti Batman Milletvekili Özdemir, IŞİD katliamından kaçarak Beşiri'nin Kumgeçit (Bazovan) köyünde sığınan Yezidi aileleri ziyaret etti.

11.08.2014 15:59  Güncelleme: 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Batman Milletvekili Özdemir, önceki gün Beşiri'nin Kumgeçit (Bazovan) köyünde Işid katliamından kurtularak buraya sığınan Yezidi aileleri barındıkları köyde ziyaret etti.

Beraberindeki kalabalık heyetle birlikte Yezidi aileleriyle bir araya gelen Milletvekili Özdemir, ailelerin çektiği acıların herkesin acısı olduğunu belirterek, kapılarının tüm mağdur ailelere açık olduğunu söyledi.

Hükümetin mağdur ailelere yardım için her türlü desteğe hazır olduğunu kaydeden ve bu konuda tüm valiliklere talimatta bulunduğunu ifade eden Milletvekili Özdemir, ailelerin burada kaldıkları süre içinde tüm sorunlarıyla birebir ilgileneceklerini dile getirdi.

İletişim numaralarını da mağdur ailelerle paylaşan Milletvekili Özdemir, her türlü istekleri için kendisini istedikleri an arayabileceklerini de paylaştı.

Ailelerin durumu hakkında bilgi alan ve her türlü sorunlarının çözümü için hazır olduklarını belirten Milletvekili Özdemir, şu anda Kumgeçit (Bazovan) köyünde 7 ailenin 60 ferdinin yaşadığını aktararak, bu aileler dışında Fakira köyünde ve Kira Dağı tesislerinde 5'er aileden 100 kişinin daha bulunduğunu bildirdi.

Yezidi aileler ise Milletvekili Özdemir'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, milletvekilinin kendileriyle yakından ilgilenmesinin kendilerine memnuniyet verdiğini söylediler.

Sıkıntılarını Milletvekili Özdemir'e aktaran Yezidi aile bireyleri gördükleri yakın ilgiden dolayı tüm Batmanlılara da teşekkürlerini ilettiler. Pasaportu olan ailelerin katliamdan kaçtığını ve kaçamayan binlerce insanın bulunduğunu hatırlatan aile bireyleri çoğunun çoluk çocuğunu ve her şeyini bırakarak buralara gelmek zorunda olduğunu iletti.

Yakın zamanda yeni ailelerinde katliamdan kaçarak buraya gelebileceklerini aktaran Yezidiler, hiçbir zaman Işid katliamının Müslümanlara mal edilmemesi gerektiğinin de altını çizerek, buraya sığındıklarında kendilerine ilk yardım edenlerin Müslümanlar olduğunu ve bu yüzden Müslümanları çok sevdiklerini ifade ettiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Milletvekili Özdemir Yezidi Aileleri Köylerinde Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement