Milletvekili Tunç: "Çocuk İstismarının Önlenmesi İçin Çalışacağız" - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Tunç: "Çocuk İstismarının Önlenmesi İçin Çalışacağız"

Milletvekili Tunç: "Çocuk İstismarının Önlenmesi İçin Çalışacağız"

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, çocuk istismarı konusunda açıklamalarda bulunarak, “Çocuk istismarının önlenmesi için çalışacağız” dedi.

21.05.2016 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, çocuk istismarı konusunda açıklamalarda bulunarak, "Çocuk istismarının önlenmesi için çalışacağız" dedi.

TBMM Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu Başkanı Milletvekili Yılmaz Tunç, çocukların, toplumun en korumasız ve kötü niyetli istismarcılara karşı en savunmasız kesim olduğunu belirterek, "Çocuklarımızı her türlü istismardan, şiddetten ve kötülüklerden korumalıyız. Onlar bizim geleceğimizdir. İyi bir gelecek inşa etmek istiyorsak, onların her açıdan sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi için ailelere ve devlete önemli görevler düşüyor" dedi.

Komisyonun tüm partilerin bu konuda vermiş olduğu araştırma önergelerinin birleştirilerek kabulü ile kurulduğunu belirten Milletvekili Tunç, öncelikle bu önemli sorunun boyutlarının ortaya konulması ve çocukların ülkemizde ve dünyada başta cinsel istismar olmak üzere, fiziksel istismar, duygusal istismar ve çocuk ihmalinin en ince detayına kadar araştırılması, istismarın sebeplerinin belirlenerek, bu sebeplerin ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirlerin belirlenmesi ve istismara uğrayan çocukların rehabilitasyonu ve onların ruhsal yönden bir zarar görmemeleri için yapılması gerekenlerin tespiti ve suç faillerine yönelik tedbirler ve konunun hukuki boyutlarını ele almak için önce akademisyenleri dinlediklerini ve çeşitli üniversitelerden çocuk istismarı konusunda ihtisas yapmış konunun uzmanlarını komisyona davet ettiklerini ve onların bu konuda hazırladıkları raporları kendilerinden istediklerini söyledi.

Milletvekili Tunç, konunun çocuk hakları boyutunu gerek uluslararası sözleşmeler gerekse iç hukuk mevzuatımız açısından da ayrıntılı incelemesini yapmakta olduklarını belirtti. Tunç, üniversitelerin ve baroların çocuk koruma merkezlerinden bu konuda yaptıkları araştırmaları istediklerini söyledi. Çocuk istismarı alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerini de komisyona davet edeceklerini belirten Tunç, "STK'ların da yaptıkları araştırma raporları var, o raporlar da önemli çözüm önerileri var, bu önerilerden de faydalanacağız" dedi.

Milletvekili Tunç, komisyonun ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerini de gerek komisyona davet ederek, gerekse de yerinde inceleme ziyaretleri yaparak dinleyeceklerini sözlerine ekledi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Tunç: 'Çocuk İstismarının Önlenmesi İçin Çalışacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement