Milletvekilleri Kahta İlçesinde Demokrasi Nöbetinde - Son Dakika
Yerel

Milletvekilleri Kahta İlçesinde Demokrasi Nöbetinde

Milletvekilleri Kahta İlçesinde Demokrasi Nöbetinde

Adıyaman Milletvekilleri Kahta ilçesinde demokrasi nöbetinde vatandaşlarla buluştu.

25.07.2016 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Milletvekilleri Kahta ilçesinde demokrasi nöbetinde vatandaşlarla buluştu.

Kahta ilçesinde düzenlen demokrasi nöbetine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, kurum amirleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar tarafından karşılanan milletvekilleri Mustafa Kemal Caddesi üzerinde kurulan demokrasi platformunda vatandaşlara hitap ederek, demokrasi nöbetinin önemine yaptı.

Demokrasi nöbetinde olan vatandaşlara hitaben konuşan Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, darbe girişiminde bulunan vatan hainlerinin uçaklar ve tanklarla silahsız olan vatandaşların üstüne bombalar yağdırdığını kaydederek darbeci generallerle lanet okudu.

Daha sonra konuşan Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, " Gözbebeğimiz olan ordunun içerisinde olan teröristlerin vatan, ezan, bayrak, meclis ve millet demeden herkese saldırdı. Darbe girişimine karşı mücadele eden aziz milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise konuşmasında, "FETÖ'nün ihanetçi çetesi o insanları bir kalkışmaya yönlendirdi. Gezi sürecinde Türkiye'nin 77 ilinde bir kalkışma sürecine yol açtılar. Halkımızın yine feraseti öne çıktı. Bu millet bunlara kanmadı ve çatışma ortamı oluşmadı" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Milli iradenin önüne kimse geçemez. Bu millet, bu memleket bizimdir dedi. Bu millet, Biz bu vatan, millet, bayrak, evlatlarımız için gerekirse göğsümüzü tankların paletine siper ederiz mesajını çok güzel bir şekilde verdi. Tarih bu günü altın harflerle yazacak. Bu mücadele var olmak, ya da olmamak mücadelesidir. ya o ihanetçilere irademizi teslim edip tarih olacaktık. ya da tarih yazacaktık. Bu millet kararını tarih yazmaktan verdi ve tarih yazdı. Türkiye'de 16 tane darbe girişimi olmuş. Bu 17. girişimdi. Bunların bir kısmı başarılı olmuştu. Bir kısmı başarılı olamadı. Ama şundan emin olun, burada söz veriyoruz. Buradan duruşumuzla, gayretimizle, ferasetimizle söz veriyoruz. Bundan sonra bu ülkede asla ve asla darbe olmayacak. Bu millet bundan sonra 18. sini görmeyecektir. Bundan sonra asla hiç kimse darbe fikrini aklının ucuna bile getiremeyecektir. Çünkü bu millet darbecilere büyük bir darbe yaptı ki asıl darbeyi bu millet yaptı. Millet darbecilere ve darbe zihniyetinde olanlara darbe yaptı. Onlar hala darbe denildiği zaman şapkasını alıp giden liderler var zannettiler. Ama o günler geride kaldı. Kefenini giymiş milletiyle birlikte bekleyen Cumhurbaşkanı var artık. Millet olarak birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Bir ülkenin en büyük gücü birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Tankı, topu, tüfeği değil. Bir milletin en büyük gücü imanı, inançlı evlatlarıdır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekilleri Kahta İlçesinde Demokrasi Nöbetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement