Milli Güreşçi Dedesinin Yolunda - Son Dakika
Spor

Milli Güreşçi Dedesinin Yolunda

Milli Güreşçi Dedesinin Yolunda

1952 Helsinki Olimpiyatları’nda Kağıtspor formasıyla Olimpiyat şampiyonu olan Hasan Gemici’nin izlerini, torunu Tanju Gemici takip ediyor.

02.03.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1952 Helsinki Olimpiyatları'nda Kağıtspor formasıyla Olimpiyat şampiyonu olan Hasan Gemici'nin izlerini, torunu Tanju Gemici takip ediyor.

Haziran ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak 1. Avrupa Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcuların belirleneceği Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Samsun'da yapıldı. Şampiyonaya sekiz güreşçiyle katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu güreşçilerden Tanju Gemici Türkiye ikincisi oldu.

125 KİLODA MÜCADELE ETTİ

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda yapılan ve üç gün süren şampiyonaya Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda sporcu katıldı. Olimpiyat şampiyonu merhum Hasan Gemici'nin torunu olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Tanju Gemici 125 kiloda mindere çıktı. Rakiplerini bir bir geçen başarılı güreşçi finalde Dünya şampiyonu Taha Akgül'le karşılaştı. Akgül'e yenilen Gemici, Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Güreştikleri sıkletlerde dereceye giren sporcular, milli takım teknik heyetlerinin raporları doğrultusunda 1. Avrupa Oyunları Milli Takım Hazırlık Kampları'na katılmaya hak kazandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Milli Güreşçi Dedesinin Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement