Milli Şair Mehmet Akif Küçükçekmece'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Milli Şair Mehmet Akif Küçükçekmece'de Anıldı

Milli Şair Mehmet Akif Küçükçekmece\'de Anıldı

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 79’uncu yılında Küçükçekmece’de düzenlenen törenle anıldı.

29.12.2015 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 79'uncu yılında Küçükçekmece'de düzenlenen törenle anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde "İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve Ödül Töreni" gerçekleşti. Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 79'uncu yılı nedeniyle gerçekleştirilen törene, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necati Tekbaş, Küçükçekmece AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, Belediye başkan yardımcıları,  meclis üyeleri ve çok sayıda bilgi evi öğrencisi ile birlikte veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Söğütlüçeşme Bilgi Evi Öğrencisi Tahsin İş'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Bilgi Evi öğrencileri "Zulmü Alkışlayamam" adlı şiirini seslendirirken, Asımın Nesli korosu da İstiklal Marşı'nı okudu.

"ONU ANLAYARAK, YOLUNDAN İLERLEMELİSİNİZ"

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, "Mehmet Akif'in özellikle çocuklarımızın gönüllerinde ayrı bir yere sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Siz gençler, sokaktaki hakkı savunduğunuz zaman haram ve kul hakkı yemediğiniz zaman Mehmet Akif oluyorsunuz. Sizler Mehmet Akif'i okuyarak ve anlayarak onun yolundan ilerlemelisiniz" dedi.

"MEHMET AKİF ERSOY BİR ÖRNEKTİR"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, "Şairimiz Mehmet Akif Ersoy bir dönem ilçemizi şereflendirmiştir. İlçemizde hatıraları olan bir şairimizi anıyoruz. Bizlerin Mehmet Akif'in adamlığına ve inanmışlığına hayranlığımız var. Yeni nesillere bu inanmış adamı, İstiklal şairini anlatmak istiyoruz. Çünkü Mehmet Akif  Ersoy bu ülkede örnek gösterilebilecek şairlerimizdendir" dedi.

"MAZLUMLARIN ŞAİRİYDİ"

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, "Mehmet Akif sadece bizim şairimiz değildir, o bütün ümmetin ve mazlumların şairiydi. Akif yaşadığı zorluklara karşı hiç bir zaman ümitsiz olmamıştır. Herkesin özellikle de gençlerin mutlaka başucunda Mehmet Akif'in Safahat kitabını bulundurmalarını ve her gece yatmadan en az birer şiirlerini okumalarını istiyorum. Çünkü Akif, sadece bizim tarihimizi değil, düşünce mirasımızı, İslam davasını ve geleceğin sıkıntılarını o gün fark etmiş bir İslam şairidir" dedi.

Programda, Mehmet Akif Ersoy şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi. Dereceye giren okul müdürlerine ise plaket takdim edilen yarışmada, birinci olan öğrenciler performanslarını sergiledi.

Program sonunda ise Nazım Kurtoğlu'na ait "Milli Mücadele'de Mehmet Akif ve Safahat'tan Seçmeler" kitabı katılımcılara dağıtıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Şair Mehmet Akif Küçükçekmece'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement