Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir gazete çıkan 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu'ndan alınmış bir karar ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, "2004'te Milli Güvenlik Kurulu'nda alınmış olunan karar, uygulaması olmayan kadük olmuş bir...

01.12.2013 16:40

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir gazete çıkan 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu'ndan alınmış bir karar ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, "2004'te Milli Güvenlik Kurulu'nda alınmış olunan karar, uygulaması olmayan kadük olmuş bir karardır" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Sami Aydın'ın tanıtım toplantısı için karayolu ile Ankara'dan Sivas'a geldi. Sivas Valiliği önünde Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve partililer tarafından karşılanan Bakan Yılmaz daha sonra AK Parti Sivas İl Başkanlığı'na geçerek yeni Sivas İl Başkanı Ziya Şahin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti İl Başkanlığı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz bir gazetede çıkan Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan karar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Türkiye biliyorsunuz kadük kararlar, kadük kanunlar, kadük yönetmelikler mezarlığı desek yeridir. Birçok kanun çıkmıştır mesela uygulaması olmamıştır. Örnek olarak şapka giymek mecburidir bütün devlet memurlarında şuanda hiçbir devlet memurunda şapka giyen var mı? Kanun çıkmıştır fakat uygulaması yoktur. Bir başka bey, paşa demek yasaktır şuanda bey demeden konuşabilmek mümkün mü? Biz askerlerimize paşa demeden hitap ediyor muyuz? Dolayısıyla da kanun çıkmıştır ama uygulaması yoktur. Dolayısıyla 2004'te Milli Güvenlik Kurulu'nda alınmış olunan kararda uygulaması olmayan kadük olmuş bir karardır. Dolayısıyla bunlara itibar etmemek lazım o karardan dolayı uygulama söz konusu değildir. Ancak birileri diyor ki 'bak şu uygulamalar var' diyor. Bu uygulamalar o kararın neticesi değil 28 Şubat'ta alınmış olan Başbakanlık Uygulama ve Takip Koordinasyon Kurulu 2006 yılından itibaren belirlemiş olduğu formatlara göre rutin olarak yapılan işlemlerdir. Yoksa bu MGK'dan alınan karar üzerine kararlaştırılmış veya adım atılmış bir durum yoktur" dedi.

HÜKÜMETİMİZİN GÜNDEMİNDE BEDELLİ ASKERLİK ÇALIŞMASI YOKTUR

Bedelli askerlik ile ilgili olarak herhangi bir çalışma olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz, "Bunu net bir şekilde ifade edeyim kesinlikle böyle bir çalışma yok. Çünkü bedelli ve yaş düşürme veya askerliğin kısaltılması rağmen bakaya kaçakları zaten askere gelmiyor. Durun bakın ya askerliğin bedeli düşecek, yada yaşı düşecek ben biraz daha gitmeyeyim diyor. Genel Başkan Yardımcımız açıklama yaptı bir kurumda 600 bin kişi askerlik yapmayacak duruma gelmişse bir şekilde gecikiyor. Oda sosyal bir yaraya, sosyal bir probleme parmak basmış.600 bin kişi gibi bir yığılma var bu yığılmanın giderilebilmesi lazım. Buna karar vereceğiz ama silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacını dikkate almak lazım, Genel Kurmay Başkanlığı'mızın ihtiyacını dikkate almak lazım, Genel Kurmay Başkanlığı'nın görüşünü almak lazım bu ihtiyacı ve görüşü sonrada siyaset ve hükümet olarak değerlendiririz ve meclise getiririz. Zaten biz bunu düşündüğümüz için 460 bin tane yoklama kaçağı bakaya varken biz bedelliyi çıkardık 70 bin kişi başvurdu 460 bin kişi başvururdu. Şuanda 600 bin var şuanda bir bedelli çıkmış olsa dair yine başvuracak sayısı 100-200 bin kişi olacağını düşünmeyin. Ancak sesi çok çıkan 3-5 bin kişi dolayısıyla bu sorunu kökünden nasıl çözeriz ayrı bir çalışma yapmak gerekir. Ama şuanda ne bakanlığımızda, ne silahlı kuvvetlerimizde, ne de hükümetimizin gündeminde ne askerliğin süresinin kısaltılması ne de yeni bir bedelli çalışması vardır" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement