Milli Takımımız Dünya Birincisi Oldu - Son Dakika
Güncel

Milli Takımımız Dünya Birincisi Oldu

Milli Takımımız Dünya Birincisi Oldu

Katar Devleti tarafından her yıl Katar Foundation bünyesinde düzenlenen ‘Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları’na bu yıl ilk defa katılan Türkiye Milli Takımı 22 ülke arasından dünya birincisi oldu.

26.03.2014 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar Devleti tarafından her yıl Katar Foundation bünyesinde düzenlenen 'Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları'na bu yıl ilk defa katılan Türkiye Milli Takımı 22 ülke arasından dünya birincisi oldu.

Katar'ın başkenti Doha'da 23-26 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen yarışmada ülkemizi özel seçmeler sonucu 68 öğrenci arasında seçilen İstanbul'daki Uluslararası Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi 11. sınıfında okuyan dört öğrenci temsil etti. 22 ülkeden liseli gençlerin katıldığı yarışmada ülkemizi temsilen katılan öğrenciler, finalde Yemen'i eleyerek dünya birincisi oldu.

Yarışmalarda ülkemizi temsil eden öğrencilerin okumuş olduğu Uluslararası Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Üçüncü yaptığı açıklamada, öğrencilerin büyük bir özveriyle yarışmalara hazırlandığını, başarının tevafuk eseri olmadığını, netice itibariyle kaliteli bir eğitimin yansıması olduğunu ifade etti.

Milli takımımızın dünya birincisi olmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Sayın Nazif Yılmaz da Katar'da yarışmaya katılan öğrencileri arayarak başarılarından dolayı kendilerini tebrik etti. Yarın saat 10.30'da Atatürk Havalimanı'nda coşkulu bir grup tarafından öğrencilerin karşılanacağını ifade eden Sayın Nazif Yılmaz, İmam Hatip camiası adına bu büyük başarının devamının gelmesi için bütün ekip olarak büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirtti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Din Öğretimi Genel Müdürü Yılmaz, özellikle Türkiye'de düzenlenen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın bu başarıda büyük bir rol oynadığını, Türkiye'nin şimdiye dek süregelen tecrübelerinin sonucunda bu başarının elde edildiğini ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Takımımız Dünya Birincisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement