Mimar Sinan Üniversitesi'nden Boyabat'a Proje Desteği - Son Dakika
Güncel

Mimar Sinan Üniversitesi'nden Boyabat'a Proje Desteği

Mimar Sinan Üniversitesi Boyabat Belediyesi'nin tarihi çarşı ve konaklarının restore ve korunması için başlattığı projeye destek verecek.

17.04.2016 13:49

Mimar Sinan Üniversitesi Boyabat Belediyesi'nin tarihi çarşı ve konaklarının restore ve korunması için başlattığı projeye destek verecek.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Aygen başkanlığındaki heyet ilçeye gelerek projenin uygulanacağı alanda incelemede bulundu.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'dan projeye ilişkin bilgi alan Aygen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulanacak projeye destek verecek olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Boyabat'ın tarihini gün yüzüne çıkaracak çalışmaya katkı sunmaya gayret göstereceklerini ifade eden Aygen, "Tarihi Orta Çarşı İtalyan mimari örneğini yansıtıyor. Çok ilginç bir kültür mirasınız var. Bu eserleri korumak için İtalyanlar'la işbirliği yapılabilir. Gördüğümüz kadarıyla restore edilmiş evlerimiz başarılı bir çalışmayla korumaya alınmış. ilçenizin tanıtımı ve geliştirilmesi için uzun yıllara dayalı projeler hazırlanıp sindire sindire gelişmeler sağlanabilir. Turizm şirketlerinin ulaşabilmesi için Türkçe ve İngilizce internet siteleri düzenlemek gerekir." dedi.

Kaymakam Güney ise projenin alanında uzma, doğru isimlerle yürütülecek olmasının önemine işaret etti.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da desteklerinden dolayı Mimar Sinan Üniversitesi'ne teşekkür ederek, projenin tamamlanmasıyla Boyabat'ın çehresinin değişeceğine inandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mimar Sinan Üniversitesi'nden Boyabat'a Proje Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement