Mimarlar Tarık Akan'ı film gösterimleriyle anacak - Son Dakika
Güncel

Mimarlar Tarık Akan'ı film gösterimleriyle anacak

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yaşamı, sanatı ve duruşuyla onurlu bir hayat süren ve 16 Eylül'de aramızdan ayrılan ödüllü aktör, yazar, aktivist Tarık Akan'ı film gösterimiyle anacak.

21.09.2016 09:33

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bu kapsamda yurtsever, Cumhuriyet aşığı, devrimci Tarık Akan'ın ödüllü ve bir döneme damgasını vurmuş, toplumsal mesajlar içeren, Kanal, Sürü, Maden ve Yol filmlerini sanatseverlerle ve mimarlık ortamı ile buluşturacak.

Mimarlar Odası Zemin Kat Konferans Salonu'nda gerçekleşecek gösterimler, 23 Eylül'de saat 19:00'da Tarık Akan'ın başrolünü oynadığı Kanal filmiyle başlayacak.

Film 1979 Altın Portakal ödüllü sömürülen topraksız köylülerle birlikte ağalık düzenine karşı savaşan bir kaymakamı konu alıyor.

Gösterimler 30 Eylül Cuma günü senaryosu Yılmaz Güney Tarafından yazılmış ve 12 Ekim 2011'de düzenlenen "Geç Gelen Altın Portakallar" gecesinde 1980 "En İyi Film Ödülü"nü alan Sürü filmiyle devam edecek.

Film gösterimleri 7 Ekim Cuma Günü, Tarık Akan'ın Cüneyt Arkın'la başrollerini paylaştığı, 1978 15. Antalya Film Festivali'nde Tarık Akan'a En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandıran Maden filmi ile sürecek

Tarık Akan'a bir saygı duruşu özelliği taşıyan film gösterimleri, 14 Ekim Cuma günü, 12 Eylül darbesinin yarattığı toplumsal sorunlara ve Kürt sorununa değinen ve 1982 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan, unutulmaz Yol filmiyle final yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mimarlar Tarık Akan'ı film gösterimleriyle anacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement