3 Partiden Ortak Açıklama: Uzlaşmanın Sağlanacağına İnancımız Tam - Son Dakika
Güncel

3 Partiden Ortak Açıklama: Uzlaşmanın Sağlanacağına İnancımız Tam

3 Partiden Ortak Açıklama: Uzlaşmanın Sağlanacağına İnancımız Tam

Meclis'te grubu bulunan 3 parti yeni anayasa paketinde yargı değişikliklerini görüşmek üzere ilk kez bir araya geldi. Görüşme öncesi açıklamalarda bulundular.

12.08.2016 16:31  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti, CHP ve MHP'nin anayasa komisyonu üyeleri, bir araya geldikleri anayasa görüşmeleri öncesinde açıklama yaptı. AK Partili Abdülhamit Gül, birlikteliğin korunacağını belirterek "Yeni anayasa ve anayasada bazı hükümlerin değişmesine yönelik çalışmaların sonuçlanmasına inancımız tamdır. Uzlaşmaya varılacağına inancımız tam" dedi.

CHP'li Bülent Tezcan ise, 15 Temmuz sonrası birlikteliğe vurgu yaptı Meclis'teki bütün partilerin mini anayasa paketi görüşmelerinde olması gerektiğini belirtti.

MHP'li Mehmet Parsak, "Anayasa çalışmalarında milletimizin beklentisi, devletimizin ihtiyaçlarının ana merkez olarak değerlendirilmesidir. Bu komisyonda yapılacak görüşmelerin hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını temenni ediyoruz" dedi.

Abdülhamit Gül'ün konuşmasından satır başları;

Bu gazi Meclis'in yaşamış olduğu o hadiseyi diri tutmaktır. İçinde bulunduğumuz sadece bir bina değildir. Bu bina vatan ve millet davasının yeridir. Bu Meclis'in bir üyesi olarak söylüyorum ki 15 Temmuz gecesi yapılan saldırı ne kadar alçaksa Sayın İsmail Kahraman'ın herkesi buraya davet etmesi o kadar kahramanlıktır. Milletimiz sokaklara çıkmıştır ve aziz milletimiz darbe girişimine karşı egemenlik hakkını kullanmıştır.

"UZLAŞMANIN SAĞLANACAĞINA İNANCIMIZ TAM"

15 Temmuz'da milletimizin bütün fertleri kazanmıştır. Geleceğimiz bugünden daha iyi ve aydınlık olacaktır. 15 Temmuz gecesi milletimiz kurucu idarenin kendisi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Yeni anayasa ve anayasada bazı hükümlerin değişmesine yönelik çalışmaların sonuçlanmasına inancımız tamdır. Uzlaşmaya varılacağına inancımız tam. Sayın Başbakanımızın 1 Ağustos'ta liderlerle yaptığı görüşmede anayasada bazı maddelerin hemen değişmesi adına teklif sunmuştur.

Biz son yaşanan gelişmeler çerçevesinde hemen değiştirilmesi gereken maddeleri konuşacağız, değerlendireceğiz. Çalışmalarımız Genel Başkanlara sunacağız. AK Parti olarak uzlaşma zeminini koruyacağız.

Bülent Tezcan'ın konuşmasından satır başları;

Ortak çalışmanın başlangıcında bu ortak açıklamayı yapıyoruz. Bu da önümüzdeki günlerde Türk siyasetinin sorunlarını ortak çözebilmesini gösterilmesi adına çok önemlidir. 15 Temmuz Türkiye için dönüm noktasıdır. O gün burada TBMM'de Meclis Başkanımız ve milletvekili arkadaşlarımızla beraber bir terör örgütüne karşı ortak mücadele etmenin ne büyük olduğunu gördük.

Asıl işin büyük tarafı bundan sonra. Biz bundan sonra Türkiye'nin ibresini daha güçlü bir demokrasiye götüreceğiz ya da Türkiye daha kötü bir yöne gidecek. Ben bugüne kadar verilen sınavda Türkiye'nin daha güçlü bir demokrasiye gideceğini düşünüyorum. Bu hain girişimin bir destekçisi olan her kimse yargılanmalıdır. Hesap sorma sürecinin tamamen hukuk devleti sınırları içinde sürmesi gerekiyor.

"MECLİS'TEKİ TÜM PARTİLER BU SÜRECE KATILMALI"

Anayasa, hukukun üstünlüğü, çok önemli ve ciddi bir adım olacak. 3 siyasi partinin mini anayasa paketi içinde katkılarının olmasını çok önemsiyoruz. 15 Temmuz'dan sonra parlamentoda 4 siyasi parti parlamentoya karşı bir imza attı. Anayasa çalışmalarında aynı beraberliğin yaşatılması gerektiğini düşünüyorum. Parlamentonun iradesinin tam olması için parlamentoda bulunan bütün siyasi partilerin bu görüşmeler içinde olması gerektiğini düşünüyorum.

Yargının tarafsız ve bağımsız olmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yaşadık ve gördük. Yargı hukuk dışında hiçbir gücün elinde olmamalıdır.

Mehmet Parsak'ın konuşmasından satır başları;

Parti liderleri bu konudaki görüşlerini ortaya koydu ve Yenikapı'da Türk milletinin nasıl demokrasiden yana olduğunu, kimse tarafından işgal edilemeyeceğini ve kendisine yönelik bir saldırı olduğunda birlik, beraberlik içinde olunabileceğini yek vücut olarak göstermiştir. Anayasa çalışmalarında da milletimizin beklentisi devletimizin ihtiyaçlarının ana merkez olarak değerlendirilmesini ve bu komisyonda yapılacak görüşmelerin hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını temenni ediyoruz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Partiden Ortak Açıklama: Uzlaşmanın Sağlanacağına İnancımız Tam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement