Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Açıklaması

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, şahsına yönelik muhalif söylemlere karşı "Mısırlıların kendisine yüklediği görevi" yerine getirmeye devam edeceğini söyledi.

24.04.2016 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, şahsına yönelik muhalif söylemlere karşı "Mısırlıların kendisine yüklediği görevi" yerine getirmeye devam edeceğini söyledi.

Sisi, Sina Yarımadası'nın kurtuluşunun yıl dönümü münasebetiyle başkent Kahire'deki cumhurbaşkanlığı binasından yaptığı ve devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, "Bazı insanların ülkenin güvenlik ve istikrarını bozmaya çalıştığını görüyorum. Mısır halkına şunu söylemek isterim ki bizim sorumluluğumuz güvenlik ve istikrarı korumaktır. Bu, Mısır silahlı kuvvetlerinin, polisin ve devletin görevidir" dedi.

Mısır halkını, cumhurbaşkanlığı da dahil olmak üzere devlet kurumlarını korumaya çağıran Sisi, "Devlet kurumları yeniden yapılandırıldı. Anayasa, parlamento, hükümet ve cumhurbaşkanlığını korumamız gerekiyor. Bu kurumların bekası devletin bekası demektir. Bu kurumlara zarar vermeye çalışanlar var ve ben şer odaklarının kimler olduğunu biliyorum" diye konuştu.

Sisi, Haziran 2014'ten bu yana cumhurbaşkanlığı görevinde bulunmasıyla ilgili olarak "Sizler bana, devleti koruma görevini yüklediniz ve ben de hem sizler hem de devlet kurumlarıyla işbirliği içinde bu sorumluluğu yerine getiriyorum" ifadesini kullandı.

Sisi, devlet kurumlarına zarar vermeye yönelik çabaların başarılı olamayacağını, Mısır'ın bu kurumlara işlerlik kazandırıncaya kadar ağır bedeller ödediğini vurguladı.

Ülkede yaşanan ekonomik krizle ilgili olarak Sisi, doların Mısır Cüneyhi karşısında yükselişinin devam edebileceğini belirtti ve ordu ile hükümete, fiyatların yükselmesinin önüne geçmek için çaba sarf etme çağrısı yaptı.

Sina Yarımadası, 1967 yılında İsrail ile Mısır arasındaki 6 Gün Savaşları sonucunda İsrail'in işgaline uğramış ve iki ülke arasında imzalanan Camp David Anlaşması'nın ardından 25 Nisan 1982'de Mısır'a iade edilmişti.

Sisi rejimine yönelik muhalif söylemler, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesiyle yeniden alevlenmişti. Güçlü Mısır Partisi lideri Abdulmunim Ebu'l- Futuh bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Bitmek bilmeyen suçları, Mısırlıların kanına ihanet etmesi, yolsuzlukları, başarısızlıkları, neden olduğu ekonomik çöküş, özgürlükleri kısıtlaması, siyaset kapısını kapatması, ülkenin servetini heba etmesi, onurlu insanlarla savaş halinde olması, İsrail ile yakınlaşması ve stratejik ortak olarak kabul etmesi, yoksulluğu artırması, kayırmacılığın had safhada olması, cezaevlerinde on binlerce tutuklu bulunması, binlerce kişinin işkence görmesi ve adaletin olmaması" nedeniyle Sisi'nin görevi bırakması gerektiğini ifade etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement