Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Atçı: "Dünya bu katliama sessiz kalmamalı"

10.04.2014 12:17

Sağlık ve sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Recep Atçı, Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararına dünyanın sessiz kalmamasını istedi.

Atçı, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'da, halkın yüzde 52'sinin oyu seçilmiş ilk meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, darbeyle indirildiğini hatırlatarak, dünya ülkelerinin sessizliğinin cuntacıları cesaratlendirdiğini, idam cezasına tepkilerin daha gür sesle dile getirilmesi çağrısında bulundu.

İradesine sahip çıkan Mısır halkının üzerine ateş açıldığını hatırlatan Atçı, şunları ifade etti:

"Darbe suçundan yargılanması gerekenler Mursi'yi ve cunta karşıtlarını yargılamaya başladı. Mısır'da, 529 darbe karşıtına idam cezası verildiği bildirildi. Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına dünyanın sessiz kalması bugün yeni katliamlara kapı aralamaktadır. Mısır'da iradesine sahip çıkan mazlum halka yapılan zulmü büyük bir kaygı ile takip ediyoruz. Cunta karşıtı gösteri yapan 529 kişiye idam cezası verilmesini kınıyoruz. Uluslararası arenayı da yargısız infaza karşı tavır almaya davet ediyoruz. Çünkü dünya bu katliama sessiz kalmamalı.' - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement