Nazilli'de Mısır'daki İdam Kararı Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Nazilli'de Mısır'daki İdam Kararı Protesto Edildi

Nazilli\'de Mısır\'daki İdam Kararı Protesto Edildi

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesi, Nazilli'de protesto edildi.

12.04.2014 17:43  Güncelleme: 17:58

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesi, Nazilli'de protesto edildi.

Nazilli Belediye Meydanı'nda AK Parti Gençlik Kolları öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ellerinde dövizler ve sembolik idam sehpası taşıyarak Mısır'daki idam kararlarını protesto etti.

Abdulkadir Ünal grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'da halkın kendi iradesiyle seçtiği, demokratik seçimle göreve gelmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle indirildiğini belirterek, "O günden bu yana da 5 bin kişi şehit edildi" dedi.

Darbeciler tarafından katledilen binlerce Müslümanın yanı sıra, ceza evlerine gönderilen binlerce müslüman kardeşler üyesinin, baskı ve işkence gördüğünü ifade eden Ünal, Mısır'da demokrasi yanlılarına yönelik devam eden şiddet ve baskıların sona ermesi gerektiğini belirterek dünya ülkelerinin olaya sessiz kalmasını eleştirdi.

Darbe karşıtlarını dünyanın gözleri önünde camilerde katleden yönetimin bir an önce hesap vermesi gerektiğini belirten Ünal, "Müslümanlara karşı sürdürülen bu zulmün sona ermesi için tepkilerimiz genişleyerek sürecek" dedi.

Dua okunmasının  ardından grup dağıldı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nazilli'de Mısır'daki İdam Kararı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement