Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Iğdır ve Ordu'da idam kararı protesto edildi.

16.04.2014 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesi, Iğdır ve Ordu'da protesto edildi.

Iğdır Belediye Meydanı'nda toplanan grup kefen giyerek, dövizler ve sloganlarla karara tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Murat Akkuş, emperyalist devletlerin ve işbirlikçi diktatör yönetimlerin İslam coğrafyasında yüz yıldır terör estirdiğini söyledi.

Batılı işbirlikçileri arkasına alan darbeci yönetimin, Mısır halkının başlattığı sivil direnişin umudu Devlet Başkanı Mursi'yi ve onu destekleyenlere haksızca idam cezası verdiğini belirten Akkuş, şöyle konuştu:

"Darbe karşıtlarının sivil eylem alanı Rabiatü'l Adeviye'de öldürerek bitiremedikleri Esmaları, üniversiteli öğrencileri ve Mısır'ın duyarlı insanlarını önce zindanlara doldurdular, şimdi de çok kötü tiyatroyu hatırlatan sahte mahkemelerle Mısır'ın özgür iradesini idam etmek istiyorlar. Darbe karşıtı sivil eylemcilerin yargılandığı davada, Mısır cuntasının yerel mahkemesi 528 kişiye idam cezası verdi. Sadece iki celse yapılan ve ikinci celsesi 20 dakika süren duruşmada 528 kişi için idam kararı vermek, insanlık tarihinin en kanlı ve acımasız manzaralarından daha korkunçtur. 20 dakikada değil idam kararı vermek, 528 kişinin ismini bile kolay ve rahat telaffuz ederek sayamazsınız. Hukukun en temel prensiplerinden savunma hakkının kullanılmasına bile izin verilmeden, fütursuzca ve özensiz karar ortaya çıkmıştır."

Akkuş, Mısır'da yaşananlardan başta Suudi Arabistan ile Körfez ülkeleri, ABD, Rusya ve AB'nin sorumlu olduğunu dile getirdi.

Mısır'da darbeye karşı çıkanlar hakkında idam kararı verilmesine sessiz kalanların da suçlu olduğunu ifade eden Akkuş, "Dünyanın neresinde olursa olsun, her dinden, ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, Mısır'daki 528 masum insanın idam kararını ve buna sessiz durmanın ötesinde karar destek veren tüm darbecileri lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Ordu

Ünye ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri adına basın açıklaması yapan Enes Şimşek, idam kararlarını kınadı.

Kararı kabul etmelerinin imkansız olduğunu ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

"Bu idam kararlarının hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle ilgisi yoktur. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı karardır. Yaşanan bu hukuk dışı süreçte Batı'nın sessiz kalması, elbette ırkçı emperyalizmin izlediği stratejinin gereğidir. Zaten aynı güçler darbe sürecine de destek vermişlerdir. Biz bu kararları şiddetle kınıyor ve asla kabul etmiyoruz."

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da öğrencilere destek vererek, "Vicdanı ve düşüncesi olanları, tam da bu günlerde Peygamberimizin doğumunu kutladığımız ve samimiyetin işlendiği haftada samimiyete davet ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından tekbir getiren öğrenciler, Rabia işareti yaparak dağıldı. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement