Mısır'da Adalet Bakanı Değişikliği - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Adalet Bakanı Değişikliği

Mısır Başbakanı İbrahim Mihlib'in, geçiş dönemi Adalet ve Parlamento İşleri Bakanı İbrahim el-Huneydi'yi Adalet Bakanlığı görevine getirdiği bildirildi.

17.05.2015 22:08

Mısır Başbakanı İbrahim Mihlib'in, geçiş dönemi Adalet ve Parlamento İşleri Bakanı İbrahim el-Huneydi'yi Adalet Bakanlığı görevine getirdiği bildirildi.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mihlib'in, geçen pazartesi istifasını sunan Adalet Bakanı Mahfuz Sabir'in yerine Huneydi'yi geçici olarak bu göreve getirdiği, Huneydi'nin yeni bir adalet bakanı tayin edilinceye kadar eski görevini de yürüteceği kaydedildi.

Eski Adalet Bakanı Sabir, "temizlik işçilerinin oğullarının yargı müessesine tayin olunmasının uygun olmayacağı" yönündeki büyük tartışmalara neden olan açıklamalarından bir gün sonra geçen pazartesi görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Mısır'da seçimle göreve gelen seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden alındığı 3 Temmuz 2013'ten sonra geçiş dönemi Adalet Bakanlığı adında bir kurum tesis edildi. Daha sonra Parlamento İşleri İdaresiyle birleştirilen bakanlık, ulusal birliğin desteklenmesi, ulusal uzlaşının gerçekleştirilmesi, geçiş döneminde insan hakları ihlallerine maruz kalanların itibarlarının iade edilmesi ve maddi ve manevi tazminat almaları konularında yetkili bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Adalet Bakanı Değişikliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement