Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Ülkenin birçok kentinde cuma namazı sonrasında başlayan darbe karşıtı gösteriler devam ediyor.

07.11.2014 17:05

Mısır'ın birçok kentinde cuma namazı sonrasında başlayan darbe karşıtı gösteriler devam ediyor.

Hükümetin aldığı kararla 30 Ekim'de yasaklanan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin "Zulme karşı direnin" adı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısı üzerine başkent Kahire'nin birçok mahallesinde, İskenderiye, 6 Ekim, Hilvan, Giza, Süveyş, Garbiye, Minya ve Feyyum kentlerinde protesto eylemleri gerçekleştirildi.

Sina'da Gazze sınırı üzerinde oluşturulmaya çalışılan tampon bölgeyle ilgili göçün durdurulması ve tutukluların serbest bırakılmasını isteyen göstericiler ordu ve içişleri bakanlığı aleyhinde sloganlar attı.

"Mısır devlet, kışla değil", "Askerin yönetimi gitsin", "Kargalar gitsin, Mısır kurtulsun" sloganlarıyla, darbe yönetimine tepkiler dile getirildi.

Bazı merkezlerde cuma namazından önce yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

Polisin gösterilere müdahalesi sırasında yaşanan arbede sırasında hafif yaralanmalar yaşandı. Görgü tanıkları, göstericilerden bir kısmının polis tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Göstericiler, "Rabia işaretli" döviz ve pankartların yanı sıra, darbeyle görevden uzaklaştırılan, seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve gösterilerde tutuklananların fotoğraflarını taşıdı. Gösterilere gençlerin yoğun ilgisinin yanında ortay yaş grubu ve kadınlar tarafından da katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleşen askeri darbeyle başlayan demokrasi yanlısı gösteriler ülke çapında devam ediyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement