Mısır'da Gazetecilerin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Gazetecilerin Yargılanması

Mısır\'da Gazetecilerin Yargılanması

Beyaz Saray, Mısır mahkemesinin kararını güçlü biçimde kınadı.

23.06.2014 23:32

Beyaz Saray, Mısır'daki Kahire Ceza Mahkemesi'nin aralarında El-Cezire Yayın Grubunda görevli muhabirlerin de bulunduğu 18 sanığa yönelik hapis cezalarını güçlü biçimde kınadı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, bu kararın Mısır'daki demokratik sürece darbe anlamına geldiği belirtilerek, bu davalardaki mağdurların sadece gazeteciler ve sanıklar değil, daha geniş anlamda Mısır halkının kendisi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Mısır hükümetinden bu kişilere af getirmesi veya cezalarını hafifletmesi, böylece bu kişilerin salıverilebilmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, insan hakları konusundaki tüm kanun düzenlemelerini gözden geçirmesi, ifade ve toplanma özgürlüğüne koruma getirmesi ve uluslararası standartlara uyarak adil yargılamanın yürütülmesi yönünde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye güçlü biçimde çağrı yapıldı.

Kahire Ceza Mahkemesi, bugün kamuoyunda "Marriott Terör Hücresi" olarak bilinen davada, aralarında El-Cezire Yayın Grubunda görevli muhabirlerin de bulunduğu 18 sanığı 3 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırmıştı.

Minya Ceza Mahkemesi'nin de yurt dışında yaşayan Hristiyan Mısırlıların finanse ettiği merkezi ABD'de bulunan Et-Tarik isimli televizyon kanalı muhabiri Beshoy Armia Poles'in (32) temyiz yolu açık olmak üzere 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmettiği belirtiliyor. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Gazetecilerin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement