Mısır'da Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Mursi'nin Yargılanması

Askeri darbe sonucu görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin yargılandığı "casusluk" davası 13 Ocak'a ertelendi.

12.01.2015 17:35

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişi hakkında açılan "casusluk" davasının duruşmasına yarın devam edilceği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ve 35 sanığın yargılandığı Kahire'deki Polis Akademisinde görülen davanın Muhammed Mursi'nin avukatlarının dinlenilmesi için yarınki duruşmaya ertelenmesine karar verildi.

Mursi'nin ise mahkemeyi tanımadığı için kendisine avukat tayin edilmesini reddettiği bu sebeple yarınki duruşmada Avukatlar Sendikası'ndan atanan avukatın Mursi'yi savunacağı belirtildi.

Devrik lider ve 35 kişi "yabancı kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak ve milli güvenlik sırlarını ifşa etmek, Mısır içindeki ve dışındaki cihatçı gruplarla işbirliği yaparak Mısır içinde terör faaliyetleri yapmasına zemin hazırlamak" suçlamaları ile yargılanıyor.

Mursi ve 9 kişiye görevde olduğu süre içerisinde "Mısır'ın milli güvenliğini ilgilendiren belgelerin Katar'a sızdırıldığı" gerekçesiyle geçen eylül ayında dava açılmış ve Ceza Mahkemesine sevk edilmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement