Mısır'da Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Mursi'nin Yargılanması

Hayrat Şatır'ın avukatı Kamil Mandur: "Mahkeme Mursi ve arkadaşlarını yargılamaya yetkili değildir"

13.01.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Casusluk davasında sanıklardan Hayrat Şatır'ın avukatı Kamil Mandur, mahkemenin bu davayı görmeye yetkili olmadığını söyledi.

Kahire Ceza Mahkemesi tarafından başkentin doğusundaki Polis Akademisi'nde görülen aralarında Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de sanık olduğu "casusluk" davasında savunma yapan Mandur, 1956 yılı 247 nolu kanun gereği Cumhurbaşkanı ve aynı suçtan sanıkların yargılanmasının Yüksek Mahkeme'nin uzmanlık alanına girdiğini buna göre sanıkların özel bir mahkemede yargılanmaları gerektiğini dile getirdi.

Hayrat Şatır'ın avukatı Mandur, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) kanunlara uygun bir yapı olarak kurulduğunu 25 Ocak Devrimi sonrasında ülkeyi yöneten Askeri Konsey'in İhvan'dan yardım talep ettiğini hatırlattı.

Mandur, "Savcılığın İhvan'ın Hamas'la ilişkide olduğu konusunda bir milyon delil getirse de yabancı unsurlarla ilişkiye geçmenin ülke çıkarlarına zarar olmadığı sürece suç olamayacağını" dile getirdi.

Ayrıca "Sunulan belgelerde ülkeye düşmanlık planının olduğuna dair hiç bir delilin olmadığını" ifade eden avukat Mandur, "Yabancı makamlarla ilişkiye geçmenin kanunlar çerçevesinde normal olduğuna" işaret etti.

Mandur ayrıca "Müvekkili Şatır'ın hapiste olduğu ve çıktıktan sonra da İhvan'ın ülke yönetiminde olduğu bir döneme ilişkin yargılanmak istendiğini" hatırlattı.

Savunması sırasında Şatır'ın avukatı Mandur, mahkeme heyetine sanık odasında bulunan Muhammed Mursi'ye davayla ilgili savunmasını yazması için kalem kağıt verilmesi talebinde bulundu.

Mısır'da 3 Temmuz askeri darbenin ardından tutuklananlardan, aralarında Mursi, İhvan lideri Muhammed Bedii, yardımcısı Şatır'ın da bulunduğu 36 kişi, "Yabancı unsurlarla ilişkiye geçerek ülke aleyhinde casusluk faaliyetlerinde bulunmak" ile suçlanıyor.

Mısır Devlet Güvenlik Savcılığı sanıklar hakkında 2005 ile 2013 yılları arasında ülke içinde ve dışında merkezi yurtdışında bulunduğu iddia edilen "Uluslararası İhvan Örgütü  ve askeri kanadı Hamas ile Mısır'da terörist eylemlerde bulunmak üzere casusluk ilişkisinde bulunmak" suçlamalarında bulunmuştu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement