Mısır'da Öğrenci Gösterileri - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Öğrenci Gösterileri

Çeşitli kentlerde öğrenciler, askeri darbe ile Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına yapılan müdahaleleri protesto etti, ölenler için anma etkinlikleri düzenlendi.

14.04.2014 19:27

Mısır'ın çeşitli kentlerinde üniversite öğrencileri, askeri darbe ile Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına yapılan müdahaleleri protesto etti, ölenler için anma etkinlikleri düzenledi.

Ezher Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, gösterilere müdahale sırasında hayatını kaybeden arkadaşları Muhammed Mütevelli'nin fotoğraflarını okulun duvarlarına astı. Eczacılık ve tıp fakültelerinde de öğrenciler "Ezher'in hikayesi" adı altında sembolik bir sergi açtı. Sergide müdahale sırasında yaşamını yitiren Ezher öğrencilerinin fotoğrafları konuldu.

Eğitim fakültesinde ise gösterilere müdahalede görevli asker ve polisin işlediği "insan hakları" ihlallerini "kanıtlayan" fotoğraf kareleri paylaşıldı.

Ayn Şems, Hilvan, Minye, Beni Suveyf, İskenderiye üniversiteleri ile Feyyum, Süveyş, Dekahliye ve Eş-Şerkıyye kentlerinde de askeri darbe ve müdahaleler protesto edildi, hayatını kaybedenler anısına çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Öte yandan Kahire Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanı adayı olmasını protesto eden gösteriler düzenlendi. Davul, ıslık ve "Rabia" işaretleri eşliğinde Sisi'nin adaylığını eleştiren göstericiler, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin göreve geri dönmesi ve gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını talep etti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Öğrenci Gösterileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement