Mısır'da Ölü Bulunan İtalyan Genç - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Ölü Bulunan İtalyan Genç

Mısır'da, ölü bulunan İtalyan öğrenci Giulio Regeni'nin ailesinin hukuk danışmanı Ahmed Abdullah'ın soruşturma kapsamında 15 gün tutukluluğuna karar verildiği bildirildi.

27.04.2016 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, ölü bulunan İtalyan öğrenci Giulio Regeni'nin ailesinin hukuk danışmanı Ahmed Abdullah'ın soruşturma kapsamında 15 gün tutukluluğuna karar verildiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, mahkeme, çeşitli suçlamalarla açılan soruşturma kapsamında İtalyan öğrenci Regeni'nin ailesinin hukuk danışmanı Abdullah'ın 15 gün tutukluluğuna karar verdi.

Abdullah'a "gösterilere ve rejimi devirmek için güç kullanmaya teşvik, anayasayı ve cumhuriyet rejimini değiştirmek, polis merkezlerine saldırmaya teşvik, şiddete başvurma, cumhurbaşkanını tehdit ve terör örgütüne mensup olma" gibi suçlamalar isnat edildiği kaydedildi.

Mısır güvenlik güçleri dün Kahire'deki evine baskın düzenleyerek Abdullah'ı gözaltına almıştı.

Mısır Hak ve Özgürlükler Komisyonu üyesi avukat Dua Mustafa, 10 farklı suç nedeniyle açılan soruşturmada Abdullah hakkında 4 gün tutukluluk kararı verildiğini belirtmişti.

Mısır'da işçi sendikalarıyla ilgili bir araştırma yürüten Cambridge Üniversitesi öğrencisi 28 yaşındaki Giulio Regeni, 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolduktan sonra Kahire- İskenderiye yolunda ölü bulunmuştu.

Regeni'nin cesedini gören İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, gencin vücudunda çok sayıda darp izi, morluk ve yanma belirtileri bulunduğunu bildirmişti.

Kahire Emniyeti, Yeni Kahire bölgesinde bir eve düzenlediği operasyonda, Regeni'yi kaçırıp öldürdüğünden şüphelenilen, polis gibi davranıp yabancıları kaçırarak paralarını alan bir çetenin üyelerinin ölü ele geçirildiğini açıklamıştı.

Regeni'nin şüpheli ölümü ve olayın aydınlatılamaması İtalya-Mısır ilişkilerinde gerilime yol açarken Mısır İçişleri Bakanlığı soruşturmanın devam ettiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Ölü Bulunan İtalyan Genç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement