Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı

Darbe karşıtı bazı siyasi çevreler, Sisi'den gelebilecek "ortaklık" teklifine olumlu karşılık vermeyeceklerini açıkladı Temerrüd Hareketi, gazeteci Eşref'in gösterilerde hayatını kaybetmesi üzerine yas ilan ederek, Sisi'nin adaylığı için düzenleyecekleri kutlamaları iptal etti.

28.03.2014 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'daki darbe karşıtı siyasi çevreler, Savunma Bakanlığından istifa ederek cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Abdulfettah es-Sisi'nin, herhangi bir "ortaklık" teklifine olumlu cevap vermeyeceklerini bildirdi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi Sözcüsü Mecdi Karkar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Darbenin lideri Sisi, 9 ay görev yaptı ancak hiçbir siyasi çözüm sunmadı. Bundan sonra da yeni bir şey sunmayacak" dedi.

Karkar, Sisi'nin "ortaklık" ve "tek vatan" söylemlerinin duygusallıktan öteye geçmeyeceğini savunarak, "Halkın iradesinin bu tip duygusal söylemler karşısında değişeceğini zannetmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Vasat Partisi Yüksek Kurul Üyesi Amr Adil de meşruiyete sıkı sıkıya bağlı olduklarını ifade ederek, "Sisi'nin, kendinden önceki demokrasi tecrübesini yok ederek uzlaşı tesis etmesi kabul edilemez. Biz, meşruiyetten vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

"Siyasi hayatta onlarla ortaklığımız ancak iki şartın yerine getirilmesiyle mümkündür" diyen Adil, "Birincisi, başta Sisi olmak üzere, masum insanların canına kıyan tüm suçluların hesap vermesi, ikincisi de demokratik işleyişe yeniden dönülmesi" ifadesini kullandı.

Kahire Üniversite Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Hasan Nafia ise Sisi'nin ya da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) aleni olarak siyasi çözüm için ilk adımı atmayacağını ileri sürdü.

-Temerrüd, Sisi için düzenleyeceği kutlamaları iptal etti-

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alınmasıyla sonuçlanan darbeye zemin hazırlayan Temerrüd Hareketi, Sisi'nin adaylığı için düzenleyecekleri kutlamaların, genç gazeteci Meyade Eşref'in öldürülmesi üzerine iptal edildiğini duyurdu.

Hareketin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, sözcü Muhammed Nebevi'nin, "Temerrüd Hareketi, Sisi'nin adaylığını açıklaması üzerine düzenleyeceği tüm faaliyetleri, gazeteci Meyade Eşref'in şehit edilmesi üzerine iptal etti" ifadesine yer verildi.

Mısır'da, bugün, güvenlik güçlerinin darbe karşıtı gösterileri dağıtmak amacıyla açtığı ateş sonucu "Masr Al-Arabia" adlı haber sitesi ve "Dustur" gazetesi adına çalışan gazeteci Meyade Eşref (22), kafasına isabet eden kurşun nedeniyle yaşamını yitirmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement