Mısır'daki idam kararlarına tepki - ERZİNCAN/ERZURUM/ - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki idam kararlarına tepki - ERZİNCAN/ERZURUM/

Erzincan, Elazığ ve Sivas'ta bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

11.04.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan, Elazığ ve Sivas'ta bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

- Erzincan

Erzincan'da Terzibaba Camisi'nde cuma namazını kılan vatandaşlar, Büyük Erzincan Platformu üyelerinin öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Grupta yer alan bazı kadınlar, burada temsili olarak kefen giydi.

İdam kararına tepki gösteren grup adına basın açıklaması yapan Halim Albayrak, "Sisi denilen darbeci zalimi, burada dünyanın gözü önünde kınıyor ve tüm masumların yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

Grup, dua okunmasının ardından dağıldı.

- Elazığ

Elazığ'da cuma namazı sonrası PTT Meydanı'nda toplanan Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

Memur-Sen Elazığ Temsilcisi Murat Ergen, Mısır'da yapılan darbeye ve zulme dünyanın sessiz kalması nedeniyle darbecilerin zulümlerini her geçen gün daha da arttırdığını belirtti.

Ergen, Mısır'da 528 kişi hakkında, evrensel hukuk kurallarına, insanlığa ve İslami hükümlere aykırı şekilde idam kararı verildiğini dile getirdi.

AGD Elazığ Şubesi Başkanı Recep Koca ise "Yaşanan bu hukuk dışı süreçte Batı'nın sesiz kalması elbette ırkçı emperyalizmin izlediği stratejinin bir gereğidir" dedi.

Mısır\'daki idam kararlarına tepki - ERZİNCAN/ERZURUM/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki idam kararlarına tepki - ERZİNCAN/ERZURUM/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement