Mlkp'li Sanığın Savunması İçin Mahkemeden Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Mlkp'li Sanığın Savunması İçin Mahkemeden Suç Duyurusu

Mlkp\'li Sanığın Savunması İçin Mahkemeden Suç Duyurusu

İZMİR'de Ak Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliği'ne bombalı eylem düzenleyen ve Buca'da polisle girdiği çatışmada yakalanan MLKP üyesi 23 yaşındaki Deniz Aytaç'ın yargılanmasına devam edildi.

05.09.2016 17:36

İZMİR'de Ak Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliği'ne bombalı eylem düzenleyen ve Buca'da polisle girdiği çatışmada yakalanan MLKP üyesi 23 yaşındaki Deniz Aytaç'ın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu yargılanan sanık Deniz Aytaç, suçlamaları kabul etmedi.

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün dördüncü duruşması yapıldı. Ömür boya hapis ve 30 yıl hapis istemiyle yargılanan Deniz Aytaç, duruşmada "Ben iddianamede belirtilen hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum" dedi ve mensubu olduğu yasa dışı MLKP'yi öven 10 sayfalık savunmasını okudu. Sanık Aytaç, terör örgütü MLKP'nin yaptığı eylemler için 'devrimci eylemler' ifadesini kullandı, devleti ve hükümete yönelik suçlamalarda bulundu.

Müdahil avukatlar buna tepki göstererek sanığın bu şekilde savunma yapmasına izin verilmemesini istedi. Avukat Gülşen Gezici, "Sanık, devletin makamları huzurunda Ak Parti ve Cumhurbaşkanı ile ilgili savunma sınırını aşan ifadeler kullanmıştır. Bu itibarla sanık hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz. Ayrıca sanık suçlamayı her ne kadar kabul etmese de iddianamede belirtilen eylemlerin içerisinde olduğuna dair kamera görüntüleri vardır" dedi.

Avukat Nurullah Kardaş da sanık hakkında suç duyurusunda bulunulup cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Savcı Alpay Özbek ise mütalaasında, "Sanık savunma sınırlarını aşan, tamamen silahlı MLKP terör örgütü propagandası içeren yazılı ve sözlü beyanları ile Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, güvenlik güçleri ve AK Parti'ye yönelik hakaret ve tehdit içeren beyanlarda bulunmuştur. Bu nedenle hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına, polis memurlarının tanık olarak dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilsin" dedi.

Sanığın avukatı İmdat Aktaş da "Tutukluluk konusunda takdir mahkemenindir, ancak iddia makamının, huzurda yapmış olduğu savunmasına yönelik suç duyurusunda bulunulması talebinin reddini istiyoruz" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın devlet büyüklerine karşı hakaret ve tehdit içeren sözleri nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mlkp'li Sanığın Savunması İçin Mahkemeden Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement