Mobilya Kent Projesi - Son Dakika
Yerel

Mobilya Kent Projesi

Mobilya Kent Projesi

Trabzon Valisi Öz: "Bu proje Trabzon ekonomisine, istihdamına, ticaret ve sanayi potansiyelinin gelişmesine katkıda bulunacaktır"

15.03.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Mobilya Kent Projesi'nin, Trabzon ekonomisine, istihdamına, ticaret ve sanayi potansiyelinin gelişmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Vali Öz, Mobilyacı İşadamları Derneğince (MOBİAD) hazırlanan "Mobilya Kent Projesi"nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Trabzon'un tarihten gelen, bölgenin ticaret ve sanayi merkezi olma konusundaki vizyonu ve misyonunu sürdürmek için çok önemli bir proje gerçekleştirildiğini belirtti.

Trabzon ekonomisinin zaman zaman iniş çıkışlar yaşasa da çok dinamik bir yapısı olduğunu dile getiren Vali Öz, şöyle devam etti:

"Bu dinamizmin sürdürülür olması lazım. Organize sanayi bölgesi  (OSB) içinde veya dışında küçük ve orta ölçekte sanayimiz var. Ticaret kapasitemiz de oldukça güçlü. Arsin OSB tam doluluk durumunda, Beşikdüzü OSB'de altyapı çalışmaları devam ediyor. Şinik OSB'nin yolunu da kısa zamanda tamamlayıp yatırım taleplerini alarak yatırıma açacağız. Vakfıkebir OSB'nin kalan kamulaştırma bedelini ödeyip kısa zamanda yatırım programına alınması için gayret gösteriyoruz. Bütün bunlar sanayi altyapısını güçlendirme konusunda önemli adımlardır ancak Trabzon'da en önemli sektörlerden biri ticarettir."

Ticareti mutlaka çeşitlendirmek, geliştirmek için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Öz, şunları söyledi:

"Gelişmelere de ayak uydurmak zorundayız. Bunu sağlamazsak belli bir dönem sonra bu fonksiyonumuzu kaybederiz. Bu anlamda Mobilyacı İşadamları Derneğimiz çok güzel bir açılım yaptı. Arazi sorunu olan ilimizde bu işi büyük ölçüde çözdüler. Dernek üyelerinin elbirliği yaparak bu projeyi bir an önce hayata geçireceklerine inanıyorum. Büyükşehir süreciyle imar ve yol altyapısı tamamlanınca o bölge yatırım merkezi olacaktır. Bu proje Trabzon ekonomisine, istihdamına, ticaret ve sanayi potansiyelinin gelişmesine katkıda bulunacaktır."

MOBİAD Başkanı Alper Bektaş ise Trabzon'da mobilyacıların satış ve üretim anlamında yer sıkıntısı yaşadıklarını kaydederek, Trabzon'da kurmayı düşündükleri Mobilya Kent Projesi'nin 100 dönümlük arazi içinde yer alacağını ve içinde 100 satış mağazasının bulunacağını söyledi.

Yaklaşık bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirten Bektaş, proje kapsamında market, restoran, cafe, çocuk oyun alanları, cami ve otel düşündüklerini sözlerine ekledi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mobilya Kent Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement