Moğolistan Sayıştayıpersoneline Eğitim - Son Dakika
Güncel

Moğolistan Sayıştayıpersoneline Eğitim

Moğolistan Sayıştayıpersoneline Eğitim

Sayıştay Başkanlığı ve Moğolistan Sayıştay’ı arasında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla 9 kişiden oluşan Moğolistan Ulusal Denetim Ofisi personeline Performans Denetimi ana başlığında, Kamu Faaliyetlerinde Verimlilik Etkinlik Tutumluluk Denetimi eğitim programı düzenlendi.

13.10.2014 15:27

Sayıştay Başkanlığı ve Moğolistan Sayıştay'ı arasında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın katkılarıyla 9 kişiden oluşan Moğolistan Ulusal Denetim Ofisi personeline Performans Denetimi ana başlığında, Kamu Faaliyetlerinde Verimlilik Etkinlik Tutumluluk Denetimi eğitim programı düzenlendi.

TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerin kamu, kurum ve kuruluşlarının personellerine yönelik mesleki eğitim programlarına devam ediyor. Moğolistan'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA'nın katkılarıyla Sayıştay Başkanlığı ve Moğolistan Sayıştay'ı arasında imzalanan İşbirliği anlaşması çerçevesinde TİKA'nın katkılarıyla 9 kişiden oluşan Moğolistan Ulusal Denetim Ofisi personeline Performans Denetimi ana başlığında, Kamu Faaliyetlerinde Verimlilik Etkinlik Tutumluluk Denetimi Eğitim programı düzenlendi.

TİKA koordinasyonu ile Antalya'da düzenlenen eğitim programına,Moğolistan Milli Denetim Ofisi İdari Bölüm Başkanı Mrs. DulmaalLegshidtsoodol heyet başkanlığında, Moğolistan'ın Selenge Eyaleti Denetim Ofisi Başkanı, Tuv, Eyaleti Denetim Ofisi Başdenetçisi, Bulgan Eyaleti Denetim Ofisi Başanalisti, Uvs Eyaleti Denetim Ofisi Başanalisti ve MNAO Stratejik Yönetim Bölümü Başkanı ve Performans Denetimi Bölümü Başkanı katıldı.

İki hafta süren eğitim programında katılımcılara, Sayıştay Uzman Denetçileri tarafından Performans denetimi metodolojisi ve uygulamaları interaktif yöntemle aktarıldı. Eğitim materyalleri TİKAUlanbatur Koordinatörlüğüyerel çalışanları tarafından Moğolca 'ya çevrilerek Sayıştay Başkanlığı tarafından kitap halinde dönüştürüldü.

Sayıştay Başkanlığı Eğitim Merkezi DEGEM'de görevli 2 Uzman Denetçi tarafından hazırlanan programda,yetişkin eğitimi standartlarına göre ihtiyaç ve beklentilere dayalı katılımcıbir yöntem uygulandı. Program sürecinde Moğolistan Milli Denetim Ofisi'nin işleyiş ve yapısı hakkında görüş alışverişinde bulunularak, Türkiye'deki Sayıştay Denetim sistemi ile ortak ve farklı alanlar tespit edildi. Ayrıcauluslararası standartlarda etkin denetim hedeflerine de değinildi.

Eğitim programı kapsamında heyet üyeleri Sayıştay Başkanlığı Uzman Denetçileri ve TİKA yetkililerinin katılımıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette kursiyerlereAntalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici tarafından, Türkiye'deki belediyecilik sistemi ve belediyelerin sunduğu hizmetler hakkında bilgi verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından heyete Antalya ve civarındaki tarihi, kültürel geziler ile sosyal program düzenlendi.

Katılımcılar söz konusu eğitim programının düzenlenmesine katkıda bulunan TİKA ve Sayıştay Başkanlığı'na, misafirperverliğinden dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkürlerini ilettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Moğolistan Sayıştayıpersoneline Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement