Moldova Cumhuriyetinin Bayram Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Moldova Cumhuriyetinin Bayram Resepsiyonu

Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, milli bayramları dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

13.09.2014 01:10  Güncelleme: 08:51

Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, milli bayramları dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik'in Belek Mahallesi'nde bir otelde düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, Antalya'da böylesine güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da arttıracağını belirten Türel, "Bu organizasyonlar iki ülke arasındaki ilişkiler açısından oldukça önemlidir. Etkinliklerin özellikle Antalya'nın turizm potansiyeline çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Antalya'da Moldova fahri konsolosluğuna ihtiyaç olduğunu ifade eden Türel, "Böylelikle Moldova'dan Antalya'ya gelen çok kıymetli konuklarımızı bir muhatapla da karşı karşıya bırakmak daha güzel bir netice ortaya çıkaracaktır" diye konuştu.

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, 1 Haziran'dan itibaren Türkiye Cumhuriyeti ile Moldova Cumhuriyeti arasında vizelerin kaldırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Vizelerin kaldırılması sayesinde birçok ikili anlaşmaların yapılabileceğini dile getiren Bolboceanu, ayrıca 11 Eylül'de Kişinev'de Moldova ve Türkiye arasında serbest ticaret antlaşması imzalandığını hatırlattı.

Etkinlikte, Moldova'dan organizasyon için gelen 10 şarap üreticisi şirket, Moldova şaraplarının tanıtımını yaptı. Gecede Moldovalı panflüt sanatçısı Marin Gheras ve ekibi konser verdi.

Resepsiyona, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve çok sayıda davetli katıldı.

Moldova Cumhuriyetinin Bayram Resepsiyonu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Moldova Cumhuriyetinin Bayram Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement