Moliere'in "Cimri" Adlı Oyunu Kenan Işık Yönetiminde Üsküdar Tekel Sahnesi'nde - Son Dakika
Güncel

Moliere'in "Cimri" Adlı Oyunu Kenan Işık Yönetiminde Üsküdar Tekel Sahnesi'nde

Jean-Baptiste Poquelin Moliere'in yazdığı "Cimri" adlı oyunu 4,8 ve 9 Mart tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahnesi'nde tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor.

03.03.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jean-Baptiste Poquelin Moliere'in yazdığı "Cimri" adlı oyunu 4,8 ve 9 Mart tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahnesi'nde tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor. Sabahattin Eyüboğlu'nun çevirisi üzerine sahneye konan Cimri oyunu Kenan Işık yönetiyor. Şubat 2014'te Üsküdar Tekel Sahnesi'nde prömiyer yapan oyunun yönetmen yardımcılığı Ömer Hüsnü Turat'a, dekor tasarımı Suzan Erbilgin'e, giysi tasarımı Gülhan Kırçova'ya, ışık tasarımı İ. Önder Arık'a ait bulunuyor.

Oyunda rol alan sanatçılar; Mehmet Ali Kaptanlar, Zeynep Erkekli, Ömer Hüsnü Turat, Enver Necmettin Amaç, Ferdi Atuner, Eylem Server Ünüvar, Simel Keçecioğlu, Onur Ertaman, Gökay Müftüoğlu, Yeliz Şatıroğlu, Tarkan Koç, Belma Şahin, Can Kurşunlu, İsmail Kırca, Çağrı Kodamanoğlu isimlerinden oluşuyor.

Oyunun konusu ise kısaca şöyle: "Para düşkünü zengin Harpagon, kızı Elise ve oğlu Cléante'yi yine zengin ve paralı kimselerle evlendirip servetini arttırmak niyetindedir. Oysa Harpagon'un iki çocuğu da ekonomik ve sosyal statüleri daha aşağıda olan kimseleri sevmektedir. Çocuklar, babalarını ikna edebilmek için hem para hem de babaları için varlıklı ve soylu bir kadın bulmak zorunda kalırlar. Zaten karmakarışık olan olaylar ve dengeler, Harpagon'un bahçesine gömdüğü altınların kaybolmasıyla büsbütün içinden çıkılmaz bir hal alır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Moliere'in 'Cimri' Adlı Oyunu Kenan Işık Yönetiminde Üsküdar Tekel Sahnesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement