Moskova Belediye Başkanı Ankara Turunda - Son Dakika
Yerel

Moskova Belediye Başkanı Ankara Turunda

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, davetlisi olarak Ankara’da bulunan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ve beraberindeki heyete bazı proje alanlarını gezdirdi.

16.04.2015 10:56

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, davetlisi olarak Ankara'da bulunan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ve beraberindeki heyete bazı proje alanlarını gezdirdi.

Konuk Belediye Başkanı Sobyanin'e kendi kullandığı makam aracı ile proje alanlarını gezdiren Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu kentsel dönüşüm, rekreasyon, sosyal ve kültürel projeler hakkında kısa bilgiler verdi. Ankara Bulvarı'ndan geçerek ilk olarak Ankapark'a gelen Başkan Gökçek ile konuk heyet, Ankapark'ta dijital oyun ve otorobotların bulunduğu çadırı gezdi. Konuk başkana Ankapark hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, "Ankapark'ı projelendirirken mühendis arkadaşlarla birlikte neler yapabileceğimizi planladık. Bu park için 4 ay boyunca yurt dışında inceleme ve araştırmalar yaptık. Bu geziler bize fikir verdi ama projeyi kendine özel gerçekleştirdik" dedi.

BAŞKAN GÖKÇEK, SOBYANİN'İ ANKAPARK'IN AÇILIŞINA DAVET ETTİ

Moskova Belediye Başkanı Sobyanin ile otorobotların önünde hatıra fotoğrafı çektiren Gökçek, konuk başkanı Ankapark'ın açılışına davet etti. Ardından Ankapark Koordinasyon Merkezi'nin önünde bulunan Kent Figürleri Müzesi'ne geçerek buradaki çeşitli çalışmaları, figürleri ve spor aletlerini heyete tanıtan Başkan Gökçek, spor aletinde barfiks çekerek geziye sıcak bir enstantane ekledi. Gökçek, misafirlerini daha sonra Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında gerçekleştirilmesine özel önem verdiği ve üstünde titizlikle mesai harcadığı Hacı Bayram Veli Camii'ne götürdü ve konuk başkana Agustus Tapınağı ile Hacı Bayram Camii hakkında bilgi verdi. Gezinin son durağı ise Dikmen Vadisi Projesi oldu. Başkan Gökçek, misafir başkana kendi kullandığı golf aracı ile yeşili ve havuzlarıyla ünlü Dikmen Vadisi'nde bir tur yaptırdı. Başkan Gökçek ile konuklarına proje alanlarında vatandaşlar ve çalışanlar büyük ilgi ve sevgi gösterisinde bulundular. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Moskova Belediye Başkanı Ankara Turunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement