Motosiklet Tamirciliği Revaçta - Son Dakika
Yerel

Motosiklet Tamirciliği Revaçta

Motosiklet Tamirciliği Revaçta

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde motosiklet ustası olan Tayfun Tantur, motosiklet tamirciliğinin revaçta bir meslek olduğunu ve uzun süre devam edebileceğini söyledi.

01.08.2016 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde motosiklet ustası olan Tayfun Tantur, motosiklet tamirciliğinin revaçta bir meslek olduğunu ve uzun süre devam edebileceğini söyledi.

Lüleburgaz Eski Sanayi Sitesi'nde motosiklet tamirciliği yapan 52 yaşındaki Tayfur Tantur, bu mesleğe çocukluğundan beri merakı olduğunu söyledi. Tantur, "Lüleburgaz'ın ilk motosiklet tamircisinin yanında 1977 yılında çırak olarak başladım. Çocukken başka çocukların 3 tekerlekli bisikletlerini tamir ediyordum. Bu işe ve motorlara merakım vardı. Yıllar sonra meslek okulunda motorlu araçlar teknolojisi bölümünü okudum. Bu mesleği çok seviyorum, sağlığım el verdikçe motor tamir edeceğim" dedi.

"Kendi imkanlarımla el yapımı Amerikan projeli 3 tekerlekli motor yaptım"

Türkiye'nin ilk 3 tekerlekli motorunu yaptığını aktaran Tantur, "Bu geçen zaman da kendi imkanlarımla el yapımı Amerikan projeli 3 tekerlekli motor yaptım. Şuan yaptığım motor Avrupa'da bir vatandaş tarafından kullanılıyor. Yaz sezonunda işler yoğun geçiyor, kış aylarında ise sakin geçiyor. Bizim mesleğe çırak geliyor. Liselerde okuyan öğrenciler stajını yapmak için bana geliyor" diye konuştu.

"Motosiklet tamirciliği mesleği bitmez"

Çin malı motorlar hakkında bilgi veren Tantur, "40 sene önce Avrupa'dan gelen motosikletlerin yerini Uzak Doğu meşeli motosikletler aldı. Özellikle Çin malı motorlar ve ekipmanlar fiyatına göre ucuz fakat dayanıksız oluyorlar. Müşterilerden şikayet geliyor. Motosiklet tamirciliği mesleği bitmez. Teknolojiyi takip etmek isterseniz motosiklete bakın daha sonra araçlara bakın. Motosiklet teknolojisinde en ileride olanlar Japonlar" dedi.

"Şuanda elektrikli motorlar yaygın bir biçimde kullanılıyor"

Elektrikli motorların yaygın bir biçimde kullanıldığını aktaran Tantur, " Elektrikli motorlar en çok bataryaların zayıflamasından, güç akımlarının düşmesi arka teker rotor bölümü küf ve pas nedeniyle elektrik akımının yüklenip gelmesiyle değerleri düşmekte. Buna istinaden motorun ana beyni dediğimiz elektriksel sistem sorun yaşanmakta. Bu sene yeni projelerle devlet desteği alarak işlerimi büyümek istiyorum. Eğer devlet desteği olmazsa Avusturalya'ya Harley Davidson motor üzerine gidip çalışacağım" ifadelerini kullandı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Motosiklet Tamirciliği Revaçta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement