Mübadelenin 93. Yıldönümü Resim Sergisi ile Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mübadelenin 93. Yıldönümü Resim Sergisi ile Anıldı

Mübadelenin 93. Yıldönümü Resim Sergisi ile Anıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Lozan’da imzalanan Türk ve Yunan halklarının karşılıklı yer değiştirmesine ait protokolün ardından aynı yıl 24 Temmuz’da ilk mübadillerin Anadolu topraklarına ayak basmasının 93. yıldönümünde Ayvalık Giritliler Derneği tarafından açılan fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü.

24.07.2016 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Lozan'da imzalanan Türk ve Yunan halklarının karşılıklı yer değiştirmesine ait protokolün ardından aynı yıl 24 Temmuz'da ilk mübadillerin Anadolu topraklarına ayak basmasının 93. yıldönümünde Ayvalık Giritliler Derneği tarafından açılan fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü.

Ayvalıkta; Fehamet- Ali Kemal Sabuncugil Eğitim Evi'nde açılan siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan sergide mübadele sırasında yerlerinden yurtlarından ayrılmak zorunda kalan insanların yaşadıkları derin hüzünler adeta gözler önüne serildi.

Ayvalık Giritliler Derneği Başkanı Coşkun Tunçmen'in öncülüğünde, dernek yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen sergide, mübadil torunlarının eski fotoğraflarda dedelerinin yaşadıklarına tanık olmaları sırasında duygusal anlar yaşamaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Ayvalık Giritliler Derneği Başkanı Coşkun Tunçmen, "Lozan Antlaşmasının ek sözleşmesiyle 25 Temmuz'da Ege Adaları'ndan Anadolu'ya geçen mübadillerin acılarını en azından bir resim sergisiyle halkımızla paylaşmak istedik. Bu tür acıların bir daha yaşanmamasını istiyoruz." dedi. Başkan Tunçmen sergideki fotoğrafların arşivlerden alındığını ve bundan böyle derneğin bünyesinde de geniş bir arşivin oluşturulacağını da sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mübadelenin 93. Yıldönümü Resim Sergisi ile Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement