Mudanya'dan Çanakkale Şehitlikleri'ne Yolculuk - Son Dakika
Güncel

Mudanya'dan Çanakkale Şehitlikleri'ne Yolculuk

BURSA (AA) – Mudanya Belediyesinin, Çanakkale Destanı'nın yazıldığı savaş alanlarını görmek ve bağımsızlık bilincini pekiştirmek amacıyla düzenlediği şehitlik ziyaretleri bu yıl da devam ediyor.

15.07.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA (AA) – Mudanya Belediyesinin, Çanakkale Destanı'nın yazıldığı savaş alanlarını görmek ve bağımsızlık bilincini pekiştirmek amacıyla düzenlediği şehitlik ziyaretleri bu yıl da devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl başlatılan Çanakkale Şehitlik ziyareti kapsamında bu yılki ilk kafile, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy tarafından Mudanya'dan uğurlandı. Aydınpınar, Yaylacık ve Hançerli mahalle sakinleri tarihi topraklara giderken, geçtiğimiz yıl katılamayan 31 mahallenin, düzenlenecek olan Çanakkale gezisine katılacağı belirtildi. Katılımcılar, Çanakkale gezisi kapsamında Gelibolu Tarihi Milli Parkı, Bigalı Köyü ve Atatürk Evi ziyareti, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Tamamı Şehit Düşen 57. Alay Şehitliği, 268 rakımlı Anıt Alanı, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü Büyük Şehitler Abidesi, Ezineli Yahya Çavuş, Sargı Yeri, 276 kiloluk mermiyi kaldıran Seyit Onbaşı Tabyası, Namazgah Tabyası, Kilitbahir ve savaşın yaşandığı yıllarda kazılmış siperleri ziyaret edecek.

Mudanyalıları tarihi topraklarla buluşturmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, burada yaptığı konuşmada, gezi kapsamında yaklaşık bin 500 vatandaşı tarihi topraklarla buluşturacaklarını söyledi. Gezi programının ekim ayı içerisinde son bulacağını ve geziye katılanlara kahvaltı, öğle yemeği ve rehberlik hizmetinin verildiğini belirten Türkyılmaz, katılımcıların her türlü ihtiyacını düşünerek bu çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Mahalle muhtarlıklarına yapılan başvurular neticesinde oluşturulan listeler doğrultusunda geziye katılanların belirlendiğini anlatan Türkyılmaz, gezilere isteyen herkesin katılabildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mudanya'dan Çanakkale Şehitlikleri'ne Yolculuk - Son Dakika


Advertisement