Müftülükten, Terör Mağduru Ailelere Destek - Son Dakika
Güncel

Müftülükten, Terör Mağduru Ailelere Destek

Görüntü Dökümü : Basın toplantısına katılanlar İl Müftüsü Burhan İşliyen'nin açıklaması Yardım paketlerinin taşınması Müftülükten, terör mağduru ailelere destek Diyarbakır İl Müftülüğü, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle Sur ve Silvan ilçelerinde evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için yardım kampanyası başlattı Diyarbakır İl Müftülüğünce terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle mağdur olan aileler için yardım kampanyası başlatıldı.

26.01.2016 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Basın toplantısına katılanlar

İl Müftüsü Burhan İşliyen'nin açıklaması

Yardım paketlerinin taşınması Müftülükten, terör mağduru ailelere destek

Diyarbakır İl Müftülüğü, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle Sur ve Silvan ilçelerinde evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için yardım kampanyası başlattı

Diyarbakır İl Müftülüğünce terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle mağdur olan aileler için yardım kampanyası başlatıldı.

İl Müftüsü Burhan İşliyen düzenlediği basın toplantısında, Silvan ve Sur ilçelerinde evini terk etmek zorunda kalan aileler için başlattıkları yardım kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu.

"Peygamber efendimizin 'insanlar birbirini sevmede tek vücut olmalılar' hadisinden yola çıkarak bu kampanyayı başlattık" ifadelerini kullanan İşliyen, Sur ve Silvan'da evlerini terk ederek akrabalarının yanınına sığınmak durumunda kalan vatandaşların büyük sıkıntı içinde olduğunu kaydetti.

İşliyen, kampanya kapsamında bugüne kadar 216 bin 523 lira toplandığını belirterek, "Yapılan yardımlar Silvan ile Sur Müftülüğü Diyanet Vakfı hesaplarına aktarılıyor. Gıda paketi şeklindeki yardımlar ise tek elden kaymakamlık koordinesinde ihtiyaca göre dağıtılacak" dedi.

Sur esnafının bir kısmının dükkanlarını açamadığını, açanların da bazı günlerde hiç satış yapamadığını dile getiren İşliyen, şöyle konuştu:

"Diyanet Vakfı Genel Merkezi de 200 liralık alışveriş çekleri şeklinde yardım gönderme kararı aldı. Yardımlar bir kaç günde elimize ulaşacak. Onlar da yine Sur'da oluşturulan komisyon marifetiyle ilgililere ulaştırılacaktır. Bu diğer yardımların yanında sembolik olarak bir anlam ifade eder ama yardımlaşma bilincinin, kardeşliğin bütün topluma yayılması ve sirayet etmesi önemlidir. Bütün kardeşlerimizi, kardeşlerimizle el ele dayanışmaya davet ediyorum."

Müftülükten, Terör Mağduru Ailelere Destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müftülükten, Terör Mağduru Ailelere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement