Muğla Büyükşehir Belediyesi Logosunu Seçti - Son Dakika
Yerel

Muğla Büyükşehir Belediyesi Logosunu Seçti

Muğla Büyükşehir Belediyesi Logosunu Seçti

Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde yapılan oylama ve meclis üyelerinin görüşleriyle yeni logo seçildi.

13.08.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı toplantısı, 27 gündem maddesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün başkanlığında yapıldı.

Toplantıda Muğla Büyükşehir Belediyesinin yeni logosu tartışıldı. Logo hakkında bilgi veren Başkan Osman Gürün, hazırlanan logonun Muğla'nın bereketli coğrafyası ve kültürel zenginliğinin temsil ettiğini belirtti.

Logoda kullanılan renklerin özgürlüğü, doğayı, gökyüzünü ve denizi simgelediğini anlatan Gürün, "Selçuklu motifli logolar belediyemizin sitesi üzerinden halkımızın oylamasına sunuldu. 8 bin 13 kişi 16 oy kullandı. Bu logolar içinde en fazla bin 468 kişinin kullandığı logo meclisimize sunuldu" dedi.

Gürün, logonun ortasında yer alan güneşin etrafındaki 13 yıldızın da Muğla'nın ilçelerini temsil ettiğini kaydetti.

AK Parti Gurup Sözcüsü Gültekin Akça, cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle logonun yeterince tartışılmadığını, o nedenle yeniden daha üst düzeyde bir çalışma yapılarak logonun belirlenmesi gerektiğini savundu. Akça, "Bu logo Muğla'yı yansıtmıyor. Denizimiz, doğamız, tarihimiz yok. Logonun belirlenmesine halkın geniş katılımı sağlanabilir" diye konuştu.

CHP Grubu logoda "TC" ibaresinin yer almasını istedi. CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, meclisin oylamasına sunulan logonun küçültüldüğünde anlaşılır olup olmadığını sorup, "Polis amblemi gibi olmuş" yorumunu yaptı.

Oylama öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, şöyle konuştu:

"(Önerileri olan bildirsin) dedik. Bugüne kadar kimseden birşey gelmedi. 5 aydır kurumsal kimlik tarifi yapıp evrak bastıramıyorum. Köy muhtarlığı gibi yazışma yapıyoruz. Daha önce logo olarak 'M' harfi yapıldı. O da tartışılmıştı. Muğla'nın tanıtımı için İl Özel İdaresi bütçesinden 700 bin lira harcanmıştı. Biz de valiliğe başvurup, 'Bu logoyu bize verin' dedik. 'Değerlendirelim' denildi. Sonra bir yazı geldi, 'Bütün kurumlar bu logoyu kullanabilir' yazılıyordu. Oysa biz sadece büyükşehir olarak kullanmak üzere istemiştik. İyi bir çalışma sonunda bu logo ortaya çıktı. Bunu oylayacağız."

Yapılan oylama sonunda CHP grubunun "Evet" oyları ile Büyükşehir Belediyesi logosu oy çokluğu ile kabul edildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla Büyükşehir Belediyesi Logosunu Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement