Muğla'da Arı Ürünleri Sempozyumu Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Arı Ürünleri Sempozyumu Düzenlenecek

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Uluslararası katılımlı "Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu" düzenlenecek.

25.08.2015 15:02

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Uluslararası katılımlı "Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu" düzenlenecek.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, beraberindeki heyetle Muğla Valisi Amir Çiçek'e 20-22 Kasım'da Marmaris'te düzenlenecek uluslararası katılımlı Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu hakkında bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, Muğla'da arıcılık faaliyetlerinin çok önemli bir ekonomik girdi olduğunu belirterek, sempozyumun çam balı üretiminde söz sahibi olan Marmaris'te düzenlenmesi konusunda emek sarf edenlere teşekkür etti.

Bölge özeli ve Türkiye genelinde Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu'nun başta sağlık olmak üzere turizm sektörüne de ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağını anlatan Çiçek, "Turizmin 12 aya yayılması konusunda alternatif turizm arayışları içerisinde sağlık turizmini de değerlendiriyoruz. Bu kapsamda Muğla'da önemli bir ekonomik faaliyet olan arıcılık üzerine bu sempozyumun düzenlenmesinin sağlık turizminin gelişmesi açısından olumlu bir adım olduğunu düşünüyorum" dedi.

Sempozyum hakkında Vali Çiçek'e bilgi veren Arı Yetiştirme Uzmanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, dünya genelinde apiterapi uygulamalarının çok yaygın olduğunu, Türkiye'de ise yavaş yavaş uygulamaya geçildiğini belirtti.

Arı ürünlerinin özellikle doktorlar tarafından ilaç yerine kullanılmasını sağlamak amacıyla bu sempozyumun düzenleneceğini söyleyen Doğaroğlu, sempozyumda arı ürünlerinin yararlarının ve doğru kullanımının anlatılacağını dile getirdi.

Sempozyumla Marmaris'i de tanıtmayı amaçladıklarını belirten Doğaroğlu, toplumun ve doktorların ilgisini çekecek bir sempozyum olacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Arı Ürünleri Sempozyumu Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement