Muğla'daki Hortum - Son Dakika
Yerel

Muğla'daki Hortum

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe ilçesinde meydana gelen hortumla ilgili vatandaşa yardımcı olmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek "Devletimiz burada ne yapması gerekiyorsa en kısa sürede yapılacak" dedi.

29.11.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA  (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe ilçesinde meydana gelen hortumla ilgili vatandaşa yardımcı olmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek "Devletimiz burada ne yapması gerekiyorsa en kısa sürede yapılacak" dedi.

Vali Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Menteşe Kaymakamı Zeki Aslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Düğerek ve Ortaköy Mahallesi'nde hortumdan zarar gören evleri gezerek vatandaşa "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Çiçek, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında AFAD Müdürü Temel Kışlal'dan bilgi aldı. Vatandaşların ev ve iş yerlerini ziyaret eden Çiçek, böyle bir afetin bir daha görülmemesi temennisinde bulundu.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Çiçek, bölgede dün akşam meydana gelen hortum nedeniyle çalışma yürüttüklerin, can kaybı yaşanmamasının ise tek tesellileri olduğunu kaydetti.

Hortumun özellikle  mezarlıkların bulunduğu alandan başlayıp arka sokaklardaki bazı evlerin çatılarına zarar verdiğini belirten Çiçek, "Olayın haber verilmesinin ardından AFAD başta olmak üzere ilgili tüm birimlerimizi harekete geçirdik. Gece gelen ekiplerimiz ilk olarak burada can kaybının olup olmadığını tespit etti. Bizim için en sevindirici olan da can kaybının yaşanmaması" diye konuştu.

Düğerek ve Ortaköy Mahalleleri'nde maddi hasar meydana geldiğine işaret eden Çiçek, "Sabah saatlerinden itibaren AFAD ekiplerimiz vatandaşlarımızın hasar tespitlerini yapıyor. Biz vatandaşa yardımcı olmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Devletimiz burada ne yapması gerekiyorsa hepsi en kısa sürede yapılacak" dedi.

Hortumun bu bölgede çok görülen bir olay olmadığına dikkati çeken Çiçek, şunları söyledi:

"Çoğu vatandaşımız bu olayı ilk defa gördüğü için etkilendi. Şu anda vatandaşımız açıkta, dışarıda değil. Hasar tespit çalışmalarının ardından gereken yapılacak. İlk tespitlerde 17 konut, 3 araç ve 40 ağaç hasar gördü. Afetin hangisi olursa olsun insanlar için zararlı. İnşallah Allah böyle bir şeyi bir daha göstermesin. Olduğu zaman da her zaman milletimizin yanındayız."

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Öztürk, afetten zarar gören tüm vatandaşların yanında olduklarına belirterek, "Bize düşen yapmamız gereken ne varsa yapmaya hazırız. Allah daha beterinden saklasın. Devletimiz bu zamana kadar bütün afetlerde gerekeni her zaman yaptı. Burada da bize düşen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'daki Hortum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement