Köyceğiz'de 3'üncüsü Kurulan Noel Pazarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Köyceğiz'de 3'üncüsü Kurulan Noel Pazarına Yoğun İlgi

Köyceğiz\'de 3\'üncüsü Kurulan Noel Pazarına Yoğun İlgi

Muğlanın Köyceğiz ilçesinde belediye ile Yabancılar Derneğinin bu yıl üçüncüsünü kurduğu Noel Pazarına ilgi yoğun oldu.

01.12.2014 11:14  Güncelleme: 11:30

Muğlanın Köyceğiz İlçesi'nde belediye ile Yabancılar Derneği'nin bu yıl üçüncüsünü kurduğu Noel Pazarı'na ilgi yoğun oldu. Pazarda açılan stantlardan elde edilecek gelirle başta ihtiyaç sahibi aileler olmak üzere sokak hayvanlarına yardım edileceği açıklandı.Bölgedeki yabancı uyrukluların sosyal hayata katılımlarını sağlayarak, iletişimlerini en üst seviyede tutmak amacıyla kurulan Köyceğiz Yabancılar Derneği ile ilçe belediyesi, bu yıl Noel Pazarı'nın üçüncüsünü kurdu. İl genelinden yoğun katılımın olduğu pazarda 150 stant açıldı. Çeşitli eşyaların satıldığı stantlardan elde edilen gelirle başta ihtiyaç sahibi aileler olmak üzere sokak hayvanlarına yardım edileceği açıklandı. Çocukların merakla beklediği Noel Baba, pazara tekneyle geldi. Köyceğiz Kordon'unda tekneden inen Noel Babaya çocuklar sevgi gösterisinde bulundu. Yüzleri boyanan çocuklar, Noel Baba ile fotoğraf çektirdi. Pazarda ikinci el eşyalar ve el sanatları ürünler ile ev yapımını yiyecek ve içecekler satıldı.

Dernek Başkanı Halil Karanfiloğlu, "Amacımız yöremizde yaşayan yabancılarla yöre insanın bir arada olacağını birlikte bir şeyler yaparak, ortak alanlarda ortaklaşa etkinlikleri bir araya getirmek ve kaynaştırmaktır. Aynı zamanda yörenin turizm potansiyelini artırmak, tanıtımında rol oynamak adına dünya köyleri oluşturmak istiyoruz. Yöresel yaşamı örnekleyerek kültür alışverişlerinde bulunmak, ülkelerin kendi kültürlerinin de bu meydanda sergilemesine izin vermek, hep birlikte kardeşliğe barışa hizmet etmektir amacımız. Bundan dolayı bu yılda üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Noel pazarına katılım yoğun oldu. İlk yıl 50 stantla başlayan Noel pazarında bu yıl 140 üzerinde stant var. Muğla'nın tüm ilçelerinden katılım var. Bu tür organizasyonlarla her kültürün bir araya gelebileceğini dünya vatandaşlığını sağlayabileceğini gösterdi. Kendi kurduğumuz stantta satılan ürünlerin parası ile kurulan stantlarda az da olsa elde edilen gelirle başta sokak hayvanları başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunacağız" dedi.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi John Vickers, "Her yıl noel pazarına ilgi artıyor. 50 stantla başladığımız pazarda bu yıl 150 stant açıldı. Yoğunluk bizi mutlu ediyor. Bu yıl Noel baba tekne ile karaya geldi. Noel babaya ilgi yoğun oldu. Stantlarda satışlardan herkes memnun. Noel babayı gören çocuklar ve yetişkinler fotoğraf çektirmek için sıraya girdi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyceğiz'de 3'üncüsü Kurulan Noel Pazarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement