Muğla Süslenip Bisiklete Bindiler - Son Dakika
Güncel

Muğla Süslenip Bisiklete Bindiler

Muğla Süslenip Bisiklete Bindiler

Süslenip bisiklete bindilerMUĞLA'nın Datça İlçesi'nde rengarenk giyinip, süslenen bir grup kadın, bisiklet sürücülerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi.

25.09.2016 15:00

Süslenip bisiklete bindiler

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde rengarenk giyinip, süslenen bir grup kadın, bisiklet sürücülerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi.

Cumhuriyet meydanından başlayarak, Datça- Marmaris Karayolu üzerindeki Uşaklılar Sitesi'nde sona eren kadınların 10 kilometrelik bisiklet turuna bazı erkekler de destek verdi.

Datça Kadınlar Topluluğu tarafından, bisiklet sürücülerinin sorunlarına dikkat çekmek için "Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi. Renkli kartonlara yazdıkları, "Acil bisiklet yolu", "Bisiklet yolu hemen şimdi", "Bisiklet Özgürlüktür", "Arabadan in, bisiklete bin" "En temiz taşıt, Bisiklet" dövizlerin yanı sıra, begonvillerle süsledikleri bisikletleri ve rengarenk kıyafetleri ile tam bir karnaval havasında gerçekleşen bisiklet turuna katılan kadınlar, büyük ilgi gördü. Datçalı kadın bisikletçiler adına bir açıklama yapan 57 yaşındaki Ümit Kırcalı, İzmir'de ilk kez 2013 yılında düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na destek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, "Bu yıl iletişim kurmakta geç kaldığımız için 'Süslü Kadınlar' adıyla değil, 'Kadınlar Bisiklet Turu' adıyla bu etkinliği düzenledik" dedi.

Datça'da bisiklet yolu eksikliğinin biran önce giderilmesi gerektiğini ifade eden Kırcalı, Datça'mızda güvenilir bisiklet yolu istiyoruz. Bisiklet, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, biz dede ulaşım aracı olarak kullanılabilsin. İş yerine veya başka yerlere günlük kıyafetlerimizle bisikletle kolayca gidebilelim. Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Arabadan in bisiklete bin diyerek, hava kirliliğine dikkat çekmek istiyoruz. Kadınlar olarak görünür olmak istiyoruz. Kadın toplumda görünür olduğu sürece, o toplum nefes alır. Kadınların korkmadan dilediği kıyafetle yolarda olduğu, toplumun her alanında görünür olduğu bir ülke istiyoruz. Bisikletliye, kadına, kadın bisikletliye saygı istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Süslenip Bisiklete Bindiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement