Muharrem İnce'den, İnce Mesaj - Son Dakika
Güncel

Muharrem İnce'den, İnce Mesaj

Muharrem İnce\'den, İnce Mesaj

Süheyla GÖZDERELİLERYALOVA, (DHA)- YALOVA'da CHP'nin 91'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle partililer Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

09.09.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süheyla GÖZDERELİLERYALOVA, (DHA)- YALOVA'da CHP'nin 91'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle partililer Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçim bölgesi Yalova'nın önemini anlatırken, Unutmayın ki önümüzdeki günlerde de Yalova, CHP'nin tarihine damga vuracaktır. Bundan kuşkunuz olmasın dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Başkanı Özcan Özel ile Cumhuriyet Meydanı'na gelerek, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Muharrem İnce, yaptığı konuşmada köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nden alan devrim ve direnişin partisini, kuruluş ve kurtuluşun partisinin doğum gününü kutladıklarını söyledi. Bu siyasi oluşumun temellerinde bağımsızlık ruhu, özgürlük ateşi ve Sivas Kongresi'nde 'Manda ve himaye kabul edilemez' dik duruşu olduğunu söyledi. İnce, direnen bir kalenin 91'inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın bilincinde olduklarını ifade etti. İnce, Bu ülkenin bütün ilkleri Cumhuriyet Halk Partisi'ne aitti dedikten sonra şöyle devam etti

Cumhuriyet beraberinde o kadar çok yeniliği getirmiştir ki; eğer bugün bu ülkede kadınlar insan yerine konuluyorsa, kadınlar medeni kanunla birlikte pek çok haklarını almışlarsa, seçme ve seçilme hakkını Avrupa'daki pek çok ülkeden çok daha önce almışlarsa bu CHP sayesindedir. Türkiye'de çalışma yaşamına baktığımızda bugün 12 Eylül'den 1980'den sonra geri gitmiş olmasına rağmen, işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin örgütlü yaşam içerisindeki bu mücadelelerine baktığınızda bütün kazanımların CHP sayesinde olmuştur. Ama Türkiye'de son 12 yıldır süre gelen bu faşist iktidarla özgürlüklerimiz kısıtlandı, demokrasimiz yara aldı. İşte bütün bu tahribatı CHP'nin ilkeli duruşuyla, dik duruşuyla gerçekleştireceğiz.

Geçen hafta, CHP Kurultayı'nda Genel Başkanlığı kaybeden İnce, konuşmasında, Yalova'nın Türkiye için önemini anlatırken, şöyle devam etti

Yalova ilini kast ediyorum. Bu topraklar cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık etmiş topraklardır. Hemen şurada yanı başımızda bu ülkenin kurucusu 330 gün gezinmiştir. Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın kuruluşu bu topraklarda olmuştur. Kuran-ı Kerim'i Türkçeleştirme çalışmaları burada olmuştur, hayvancılıklar zeytincilikle ve tarımla ilgili tüm çalışmalar burada gerçekleşmiştir. Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu bu topraklarda kurulmuştur. Yani Cumhuriyetin kuruluşunda Atatürk'ün yazlık başkenti olan Yalova, cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine öncülük etmiştir, yarenlik etmiştir. Unutmayın ki önümüzdeki günlerde de Yalova, CHP'nin tarihine damga vuracaktır. Bundan kuşkunuz olmasın.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement