Muhsin Yazıcıoğlu'na Esenler Vefası - Son Dakika
Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu'na Esenler Vefası

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "Anadolu'yu Mayalayanlar" programı kapsamında Büyük Birlik Partisi merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Esenler'de anıldı.

14.06.2016 16:17

Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Esenler'de anıldı. Yazıcıoğlu'nu yol arkadaşlarından tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez'in anlattığı gecede, Muhsin Yazıcıoğlu'nun en sevdiği türküler de seslendirildi.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Erol Hacıgül, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Sivaslılar Dernek Başkanı Sefarettin Korkmaz, belediye başkan yardımcıları, ilçede görev yapan partilerin yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını ve siyasi hayatını anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı. Esenler Sivaslılar Dernek Başkanı Sefarettin Korkmaz ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Erol Hacıgül birer selamlama konuşması yaptılar.

YÜREKLERİMİZDEN ÇIKAN SÖZLER BİRDİ

Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı rozeti taşımadıklarını ama aynı dili konuştuklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Biz burada rozetlerimizle değil gönüllerimizle konuşuyoruz. Muhsin Başkan'ın sözleri bizim yüreğimizden çıkan sözlerdi" dedi. Yazıcıoğlu'nu ve O'nun örnek kişiliğini anlatan Göksu, "O, bu ülkenin meselelerine sağına, soluna bakmadan 'Ben varım' dedi. Dosdoğru bir insandı, hep Hak'tan yana olan, yürekli bir adamdı" diye konuştu.

ADI GİBİ 'MUHSİN'Dİ

Programda Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşlarından tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez de bir konuşma yaptı. Yazıcıoğlu'nun "Müslümanların düşmanı zalimlerdir" sözünü hatırlatarak, "Zulmün İslam coğrafyasında kol gezdiği bu günlerde o sözün anlamını bir kez daha idrak ediyoruz. Bizim asıl düşmanımız, zalimler" dedi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı gibi 'muhsin' bir insan olduğunu belirten Yenilmez, "Muhsin Başkan bu milletin konuşulması gereken anda konuşan tek diliydi, tek duruşuydu, bizden biriydi. O, milletinin 'Muhsin'iydi çünkü 'muhsince' bir duruş sergiledi" şeklinde konuştu.

YAZICIOĞLU'NUN SEVDİĞİ TÜRKÜLER SÖYLENDİ

Programın ardından Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü şair Abdülbaki Kömür ve ESEV Bağlama Hocası sanatçı Ömer Çelik sahne aldı. İkili, ilahiler seslendirip, şiir ve türküler okudular. Gecede merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun en sevdiği türkülerden "Ne Feryâd Edersin Divane Bülbül" de seslendirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muhsin Yazıcıoğlu'na Esenler Vefası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement