Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümünün 6. Yılı - Son Dakika
Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümünün 6. Yılı

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 6. yılında Pendik'te isminin verildiği okulda anıldı.

25.03.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 6. yılında Pendik'te isminin verildiği okulda anıldı.

Pendik İmam Hatip Ortaokulu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, öğrenci Mustafa Çelik Kur'an-ı Kerim okudu, Yazıcıoğlu anısına hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Eski BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, törende yaptığı konuşmada, Muhsin Yazıcıoğlu'nu, "hormonsız, katkısız bir Anadolu çocuğu" olarak tanımlayarak, "Onun 40 yıllık dostu olarak söyleyecek çok şeyim var. Muhsin Bey, 'Söz konusu vatansa milletse gerisi teferruattır' diyen bir şahsiyetti" diye konuştu.

Siyasi mücadelesinde hiçbir zaman negatif durumunun görülmediğini anlatan Topçu, Yazıcıoğlu'nun bir meseleyi eleştirirken yol gösterici, sorumlu olduğunu kaydetti.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun, ülke ve millet çıkarları söz konusu olduğunda asla siyasi menfaatini düşünmediğini ifade ederek, davalarını bugün de yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Yalçın Topçu, Yazıcıoğlu'nun adının bir okula verilmesinin önemini de şöyle anlattı:

"Gençlerimizin önüne artık Necip Fazıllar, Mehmet Akifler, Akşemsettinler, Molla Güraniler koyamıyoruz. Bizim en iyi rol modelimizin, gençlerimizin önüne koyduğu falanca pop müziği sanatçımız, toplumun değerlerden bu kadar uzak olmasının ana nedenlerindendir. Toplumun önüne her noktadan rol model koymalıyız. Gençlerin önünde siyasetten, bilimden, sanattan rol modeller olmalıdır. Muhsin Bey, siyasetin rol modeliydi. Bu okuldan yüzlerce, binlerce Muhsin Yazıcıoğlu çıkacak. Birileri milletin iradesine ama tankla ama cübbeyle ayar çekmeye çalıştıkları zaman Muhsin Yazıcıoğlu'nu rol almışlar bir adım öne çıkacak ve 'Ben millet iradesine namlusunu döndürene selam durmam' diyecek."

Konuşmanın ardından Topçu, Okul Müdürü Mehmet Ali Sezer'e, Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Bir Hayalim Var" adlı şiirinin bulunduğu tabloyu hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümünün 6. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement