Muhtarlara Sokak Hayvanları Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Muhtarlara Sokak Hayvanları Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının korunmasına yönelik eğitim çalışmalarına devam ediyor

16.10.2014 10:52

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Türkiye'nin en büyük merkezlerinden biri olan Kandıra yolu üzerinde yaptırılan Sokak Hayvanları Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde muhtarlara sokak hayvanlarının nasıl korunabileceği konusunda konferans verildi. Gebze Yüksek Teknoloji Entitüsü'nden Prof. Dr. Mirat Gürol tarafından gerçekleştirilen konferansa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Murat Batmaz, Kandıra ilçesi muhtarları ve okul müdürleri katıldı.

SOKAK HAYVANLARI YASA İLE KORUNUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi misafirliğinde gerçekleştirilen konferansta sokak hayvanlarının 5199 No'lu Hayvanları Koruma konulu yasayla korunduğu ve hayvanlar ile ilgili cezai yaptırımlardan bahsedildi. Konferansta konuşan Prof. Dr. Gürol, ''Sokak hayvanları ses çıkarttıklarında sizi rahatsız etmiyorlar, sizi rahatsız olabileceğiniz tehlikelere karşı uyarıyorlar. Sokak hayvanlarına eziyet etmek hem yasalar ile suç, hem de insani olarak bir vicdan eksikliğidir'' dedi.

HAYVANLARIMIZI DAHA GÜZEL KORUYABİLİYORUZ

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, ''Bu merkezi bize kazandıran ve büyük emeği olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etmek istiyorum. Biz bu barınağı oluşturduk, fakat iş bununla da bitmiyor. İnsanları bilinçlendirmek ve eğitmek bizim görevimiz. Bu eğitimler sayesinde ne kadar çok bilinçlenirsek hayvanları o kadar çok koruruz düşüncesindeyim'' dedi. Öte yandan programa katılan Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Murat Batmaz, ''Burada verilen eğitimler bizleri sonuca ulaştıracak ve hayvanlarımıza daha güzel imkânlar sağlamamıza neden olacak'' dedi.

MAHALLEMİZİN KÖPEĞİNE SAHİP ÇIKALIM

Konferansta ayrıca kendi mahallemizde yaşayan sokak hayvanlarına sahip çıkmanın mahallenin güvenliği açısından oldukça önemli olduğunun altı çizildi. Sokak hayvanlarının eğer aç kalmazlarsa mahallenin sadık bekçileri olacağının altını çizen Gürol, ''Hayvanlarımız eğer o bölgeden uzaklaşırsa bölgeye yine farklı hayvanlar gelecektir. Bize düşen elimizden geldiği kadarıyla korumak ve kollamaya çalışmaktır'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muhtarlara Sokak Hayvanları Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement