Müjdeli Haber Gece Yarısı Geldi - Son Dakika
Yerel

Müjdeli Haber Gece Yarısı Geldi

Müjdeli Haber Gece Yarısı Geldi

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 17 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe giren ve binlerce sanayiciyi mağdur eden Hammadde Yönetmeliği’nin neden olduğu sıkıntıların OSBÜK’ün bakanlık nezdindeki girişimleriyle gece 01.40’da yayınlanan resmi gazetedeki tebliğ ile çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

04.03.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 17 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe giren ve binlerce sanayiciyi mağdur eden Hammadde Yönetmeliği'nin neden olduğu sıkıntıların OSBÜK'ün bakanlık nezdindeki girişimleriyle gece 01.40'da yayınlanan resmi gazetedeki tebliğ ile çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

17 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe giren ve plastik hammadde girişlerinde sertifika ve Çevre Bakanlığı'nın onayını zorunlu kılan tebliğin ulusal bazda 10 bin'e yakın firmayı sıkıntıya düşürdüğüne ve gümrüklerin kilitlendiğine dikkat çeken OSBÜK Başkanı Nakıboğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı, Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ile yapılan görüşmeler sonucu merakla beklenen müjdeli sonuca ulaştıklarını ifade etti. İthal ettikleri hammaddeler gümrüklerde beklediği için mağdur olan sanayicilerin söz konusu mallarını çekmesini sağlanacağını kaydeden Nakıboğlu, eski tebliğ gereği akredite kuruluştan test şartının ortadan kaldırıldığını belirtti.

ANALİZ ŞARTI KOLAYLAŞTIRILDI

Eski tebliğde her parti malın akredite laboratuvarda teste gönderilmesinin zorunlu olduğunu hatırlatan Nakıboğlu, "Yeni tebliğde, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ithal edilen hammaddeyi, ihtiyaç duyması halinde, gümrük laboratuvarlarında veya uygun göreceği diğer laboratuvarlarda analize gönderecek olması sektör açısından olumlu bir gelişmedir" dedi.

Resmi Gazete'nin bu günkü sayısına yetiştirilerek sanayicilerin mağduriyetinin giderildiğini sözlerine ekleyen Nakıboğlu, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi, TBMM Sanayi Komisyonu Başkanımız ve Gaziantep Milletvekilimiz Halil Mazıcıoğlu, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müjdeli Haber Gece Yarısı Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement