Mülkiye Başmüfettişleri Kapaklı'da Seminer Verdi - Son Dakika
Yerel

Mülkiye Başmüfettişleri Kapaklı'da Seminer Verdi

Mülkiye Başmüfettişleri Kapaklı\'da Seminer Verdi

Mülkiye Başmüfettişleri Dr. Şafak Başa ve Oral Karakaya, Tekirdağ'a bağlı Kapaklı Belediyesinin düzenlediği 'Hizmet İçi Eğitim Semineri' kapsamında eğitim verdi.

15.10.2014 12:54  Güncelleme: 13:01

Mülkiye Başmüfettişleri Dr. Şafak Başa ve Oral Karakaya, Tekirdağ'a bağlı Kapaklı Belediyesi'nin düzenlediği 'Hizmet İçi Eğitim Semineri' kapsamında belediye personeline eğitim verdi.

Kapaklı Belediyesi personeline, birimlerin teftiş ve denetime hazırlanması ile personelin hizmet içi eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi adına Meclis Toplantı Salonu'nda Mülkiye Başmüfettişleri Dr. Şafak Başa ve Oral Karakaya tarafından Teftiş ve Denetime Hazırlık Semineri verildi.

Seminerin ilk gününde belediye personeline 'Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ve İmarla İlgili Dikkat Edilecek Hususlar', 'Belediye Meclislerinin Bilgi Edinme ve Denetim Yetkilerini Kullanmaları' ve 'Belediye Personelinin Yargılanmasına İlişkin İşlemler ve Düzenlenecek Raporlar' konularında sunum yapan Dr. Şafak Başa tarafından "Belediyelerimiz, kurumsal kapasitesini sürekli geliştiren, kaynaklarını verimli, etkin ve tutumlu kullanabilen, kendi kendine yeten ve kamusal değer yaratan, halka en yakın yönetim birimleridir. Türkiye'de yerel yönetimler, belli idari sınırlar içinde yaşayan halkın yerel ve ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, seçmenlerin karar organlarını doğrudan seçtiği, idari ve mali özerkliğe sahip, kamu tüzel kişiliğine sahip demokratik kuruluşlardır" dedi.

Yerel yönetimlerin yaptığı iş ve işlemler ile verdiği hizmetlerin, yönetimin bütünlüğü ilkesine uygun şekilde yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Başa, "Kamu görevlerinde birliğin sağlanması, toplum yararının korunması ve yerel ihtiyaçların gereği gibi karşılanması amacıyla, merkezi yönetim yerel yönetimleri denetlemektedir. Yerel yönetimlerde denetim, iş ve işlemlerin hukuka uygunluk, mali ve performans denetimini kapsayacak şekilde yapılmaktadır. Bu bağlamda seminerin amacı, yerel yönetimlerin denetim ve hesap verebilirliğe ilişkin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesidir" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mülkiye Başmüfettişleri Kapaklı'da Seminer Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement