Münihliler, Fransa'daki Terör Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Münihliler, Fransa'daki Terör Saldırılarını Protesto Etti

Münihliler, Fransa\'daki Terör Saldırılarını Protesto Etti

Fransa'daki saldırılar Almanya'nın Münih kentinde de protesto edildi.

12.01.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'daki saldırılar Almanya'nın Münih kentinde de protesto edildi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de Münih'teki protesto gösterisine katıldı.

"Association Démocratique des Français de Munich" adlı kuruluşun düzenlediği gösteride, soğuk ve karlı havaya rağmen yüzlerce Münihli kent merkezindeki Odeon Meyda'nında toplanarak terörü lanetledi. Ellerinde "Je Suis Charlie" (Ben Charlie'yim) yazılı pankartlar ve Fransız bayrakları taşıyan göstericiler, tepkilerini barışçıl bir şekilde dile getirdiler. Gösteride Fransız Milli Marşı çalındı ve Fransızca yas şarkıları söylendi. Gösteri de az sayıda Türk de yer aldı. Yaklaşık üç bin kişinin katıldığı gösteride megafonla konuşan Bavyera Avrupa Bakanı Beate Merk (CSU) "Bavyera Fransız dostlarının yanındadır. Beraberce matem tutuyoruz" dedi. Bavyera Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Fraksiyon Sözcüsü Markus Rinders ve Yeşiller Partisi Sözcüsü Margarete Bause konuşmalarında terörü kınadılar. MUHARREM İNCE DE PROTESTOCULARIN ARASINDAYDI

Protesto gösterisinde DHA muhabirine konuşan İnce, "Müslümanlığın hırsızlarla ve vahşetle anılmasından son derece rahatsızız" dedi. İnce, "Terör nereden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın lanetlenmelidir. Senin teröristin benim teröristim olarak algılanması dünyayı bu noktaya getirmiştir. Bu durumdan tabii ki son derece rahatsızız, ama batının da kendini sorgulaması gerekmektedir. Bu grupların yıllarca batının desteği ile bu noktaya geldiğini da hepimiz bilmekteyiz." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münihliler, Fransa'daki Terör Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement