Muratpaşa Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Muratpaşa Belediyesi işçilerine yüzde 27 oranında zammı öngören toplu iş sözleşmesi, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Belediye İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Murat Barış arasından imzalandı.

18.03.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi işçilerine yüzde 27 oranında zammı öngören toplu iş sözleşmesi, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Belediye-İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Murat Barış arasından imzalandı.

Belediye binasında yapılan toplu sözleşme töreninde konuşan Belediye-İş Sendikası Başkanı Murat Barış, Türkiye'de örnek bir sözleşme imzaladıklarını, işçilerin ortalama 911 lira zam aldığını söyledi.

Evcilmen de "Bana emeğin, bana barışın, bana özgürlüğün bir fotoğrafını yap deseler, bunun içinde bir de vefa olsun deseler buyurun gelin bu tabloya bakın derim. Gelişmiş ülkelerde toplu sözleşme ile emekçilerine verdiği haklar ilk sıralarda yer alır" dedi.

Taşeron işçilere sendikalı çalışma taahhüdünde de bulunan Evcilmen, şöyle devam etti:

"Hiçbir baskı görmeden hiçbir talep gelmeden ben size sendikal haklarınızı verme taahhüdünü verdim. Şimdi yine birileri diyor ki 15 yıldır neden böyle bir taahhütte bulunmadı? ya süreci iyi takip edecekler ya da belediyeciliğin ilminden nasip alacaklar. 15 yıl önce taşeron mu vardı? 15 yıl önce güvenlik mi vardı."

Sözleşmenin imzalanmasının ardından Evcilmen işçilerle halay çekti. İşçiler bir süre Evcilmen'i omuzlarında taşıdı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement