Mursi, İdamdan Kurtulmak İçin Türkiye Vatandaşlığına Geçecek - Son Dakika
Dünya

Mursi, İdamdan Kurtulmak İçin Türkiye Vatandaşlığına Geçecek

Muhammed Mursi'nin hakkında verilen idam cezasından kurtulmak için ülkesinin vatandaşlığından çıkabileceği ve Türkiye vatandaşlığına geçebileceği konuşuluyor.

03.06.2015 07:25  Güncelleme: 07:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da yayınlanan El Elam el Yum gazetesi, 2013'teki askeri müdahalenin ardından tutuklanan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 16 Mayıs'ta yargılandığı 'hapishaneler baskını' ve 'casusluk' davalarından aldığı idam cezasından kurtulmak için Mısır pasaportundan vazgeçerek başka bir ülkenin vatandaşlığına geçebileceğini yazdı.

Mısır kanunlarına göre, yabancı ülke vatandaşları hakkındaki idam cezaları, mahkeme kararıyla iptal edilebiliyor. Uzmanlar da bu durumda, Mursi'nin Türkiye vatandaşlığı alabileceğini ileri sürüyor.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER ARAŞTIRIYOR, ÖRNEKLERİ VAR

Müslüman Kardeşler hareketinin Mursi'yi idam cezasından kurtarmak için Mısır vatandaşlığından çıkarma seçeneğinin işe yarayıp yaramayacağını araştırdığı belirtiliyor. Daha önce Müslüman Kardeşler'e mensup imam Salah Sultan'ın oğlu Muhammed Sultan, ABD vatandaşı olduğu için hakkındaki idam kararı iptal edilerek ABD'ye gönderilmişti. Muhammed Sultan, bu haktan yararlanmak için Mısır vatandaşlığından vazgeçmişti.

BOMBA 'TÜRKİYE' İDDİASI

Gazeteye demeç veren uzmanlara göre, çifte vatandaşlığı olmayan Mursi'nin Mısır yasalarındaki bu durumdan yararlanması daha zor olacak. Ancak uzmanlar, Mursi'nin Türkiye vatandaşlığı alabileceğini ileri sürüyor.

İDAM KARARI ERTELENDİ

Öte yandan Mursi'ye verilen idam cezası hakkındaki nihai karar 16 Haziran'a ertelendi. Mısır yasalarına göre idam dosyaları karara bağlanmadan önce devlet müftüsüne sevk ediliyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra mahkeme nihai kararını veriyor.
Mursi, İdamdan Kurtulmak İçin Türkiye Vatandaşlığına Geçecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Mursi, İdamdan Kurtulmak İçin Türkiye Vatandaşlığına Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • eren: hemen gelsin seçilmiş bu adama yazık inş mısırın başına yine geçersin dış güçler aldı seni türkiyenin gücü bile yetmedi amerka israil şu an bu oyun erdogan için oynanıyor 58 12 Yanıtla
  • memur oğlu memur: Mursi ile apo yu takas edelim.onu idam etsinler 48 7 Yanıtla
  • AKP...Allah*Kitap*Peygamber: BEN TÜRKÜM BEN MÜSLÜMANİM DİYEN KESİNLİKLE OYUNU ....AKP YE VERİR...VATAN İÇİN,BAYRAK İÇİN,EZAN İÇİN ...OYLAR HAİNLERE İNAT ...AKP YE... 18 27 Yanıtla
  • Turkiye halki: Bu bir spekulasyondur bu adama yazik oldu dusunsenize kardeslerim halkin sectigi sevdigi istedigi mazlum insan simdi hapiste yarini ise belirsiz.iftira ve haksizlik buyuk zulumdur.elbetteki bizim dinimizde kulturumuzde zulum yoktur zorda olana bir tekme daha atmak yoktur.hatta Serefli dinimiz dini dili irki tengi ne olursa olsun zulmu yasaklar,elbette mazluma zorda olana kucak acacagiz bu insan olmanin geregidir.ama bunlar mursiyi turkiyeye gondermezler ne turkiyenin eljni guclendirirler nede mursiyi yenide musara donup halkinin basina gecmesi ihtimalini ortada birakirlar tedbir alirlar .mursiyi öldururler ama vermezler alcak ve tuzakci abd nin israilin oyunudur bu Aponun turkler tarafindan öldurulmeyecegini ustelik baris surecinin baslayacagini ongerselerdi onu bile teslim etmez öldururlerdi bunlar alcakca tuzaklardir 29 9 Yanıtla
  • www: Tayyip başkanlık sistemine geçerse oda darbe yapacak kimse konuşmuyor bunları 12 25 Yanıtla
  • Burakk: Ülkeyi katlediceksiniz batıracaksınız ha gayret az kaldı 10 24 Yanıtla
  • yakamoz: bu teröristi bide gelip burada beslesinlerde tam olsun 12 22 Yanıtla
    NORŞİNLİ ŞİYAR: Terörist sensin ona kurban ol 5 3
  • khan: gelsin onun gibi liderlere kapımız acik kirk tane Kılıçdaroğlu ve bahceli eder 19 13 Yanıtla
    khan: kim çöp senmi efe denen denyo 2 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement