Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Alanya'da, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer darbe karşıtları hakkında verilen idam kararına tepki gösterildi.

18.05.2015 18:17

Alanya'da, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer darbe karşıtları hakkında verilen idam kararına tepki gösterildi.

Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Sağlık-Sen, Bem-Bir-Sen, Toç-Bir-Sen, Enerji-Bir-Sen, Alanya Çevre Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Alanya Şubesi, Memur-Sen Alanya Şubesi, Mısır'da verilen idam kararlarını kınadı.

Ortak açıklamayı okuyan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Alanya Şube Başkanı Hacı Mehmet Altuntaş, meşruiyeti olmayan darbeci mahkemenin aralarında Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi'nin de bulunduğu kişiler hakkında verdiği idam kararının yok hükmünde olduğunu söyledi.

Kararın adil değil, hukuksuz ve zalimce olduğunu kaydeden Altuntaş, "Bu karar uluslararası kamuoyunun ve insanlık vicdanının reddettiği bir karardır. Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını esas alan Memur-Sen ailesi olarak darbeci mahkemenin hukuk dışı, faşist ve zalimce kararını tanımıyor, kararı ve kararı verenleri kınıyor, lanetliyoruz" dedi.

İdamın yürürlüğe girmesinde son sözü söyleyecek Mısır Müftüsüne kararı tanımama çağrısında bulunan Altuntaş, uluslararası kamuoyunu idam cezalarının durdurulması için harekete geçmesi amacıyla Türkiye'yi çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.

İdam cezasının olmadığı, bu tür cezalara karşı çıkan Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm ülkelerin sürece dahil edilmesi gerektiğini ifade eden Altuntaş, şöyle konuştu:

"Mazlum, mağdur ve mahsun seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi başta olmak üzere diğer kişiler hakkında idam kararının alınmasında darbeci Sisi ile işbirliği yapan batının da sorumluluğu var. Bu hatalarını telafi etmek adına idam kararlarının uygulanmaması için satı inisiyatif almalı. Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği gibi uluslararası kuruluşlar idam kararlarının uygulanmaması için gerekli adımları atmalı, girişimlerde bulunmalı."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement